Ivar z Vikingů očima jeho představitele: Je to zlomené dítě

Ivar z Vikingů očima jeho představitele: Je to zlomené dítě | Fandíme seriálům
History
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jedni ho milují, druzí nenávidí. Ivar je jednou z nejrozporuplnějších postav seriálu Vikingové. Jak jeho charakter hodnotí sám Alex Høgh Andersen?

Ztvárnit krvelačného Ivara Bezkostého, syna Ragnara Lothbroka z Vikingů, je bezpochyby nesnadný úkol. Dánský herec Alex Høgh Andersen se toho však chopil způsobem, který bere dech statisícům fanoušků po celém světě. Jak on sám ke své postavě přistupuje?

"Rád natáčím scény, kde je Ivar upřímný a zranitelný, protože ty vyvažují charakter jeho postavy. Udržují ho multidimenzionální. Může to být sice zlý hajzl, někdy moc nemyslí, ale když divák pochopí, proč se chová tak, jak se chová, snadněji mu pak odpustí. Vždy jsem na něj nahlížel jako na zlomené dítě jak uvnitř, tak na povrchu," řekl v exkluzivním rozhovoru pro web Talknerdywithus.com.

Konkrétně vymezuje Alex své postavě tři dimenze. V prvé řadě vidí Ivara jako šíleného a řvoucího válečníka plazícího se bitevním polem a bažícího po krvi Sasů. Impulzivního muže, kterým zmítají emoce. Těm mnohdy podléhá. Typickým příkladem projevu této dimenze byla vražda bratra na konci čtvrté série. Vražda, které později hořce litoval.

Druhá dimenze se týká Ivara coby zranitelného křehkého muže, který vede zcela osamocen boj sám se sebou. Vždy byl považován za bezmocného kripla, jehož nikdo nebral vážně. Naopak ho všichni podceňovali. Přestože však dokázal ostatní přesvědčit o opaku, nikdy se se svým traumatem z dětství nevyrovnal. 

Třetí Ivarova dimenze spočívá v manipulaci. Během svého dospívání pečlivě pozoroval dění kolem, díky čemuž v dospělosti dokáže velmi zdatně ovládat ostatní. Své umění předvedl ukázkově například v prvním díle 5. série při diskuzi s bratry, kdy je velmi obratnými slovními manévry zmanipuloval k odsouhlasení útoku na York.

Ránu však Ivarovi zasadil odchod Flokiho. 

"Floki byl vždy Ivarovým jediným přítelem. Pro svůj odchod si zvolil to nejhorší načasování, a to v době, kdy ho Ivar nejvíc potřeboval. V době, kdy zabil svého bratra, což ho trápilo, nikdo mu však nevěřil. Způsobilo to, že je pak Ivar chladnější, rozhodnější a tvrdší. Není to sice to, co doopravdy chce, ale je to jediný způsob, jak může přežít," vysvětluje Alex.

Ragnar Ivarovi řekl, že by měl svůj vztek využívat chytře: "Je toho schopen. Na konci 4. série zabil svého bratra. Úplně nad sebou ztratil kontrolu. Všichni ho navíc viděli. Nechal ostatní přihlížet, jak ho ovládly emoce. Uvědomuje si, že je vztek jeho slabinou a snaží se s tím bojovat," dodal. 

Zdroje: Talknerdywithus.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu