Adaptování Kinga pokračuje: Kostnice poprvé, Temná věž po sté

Adaptování Kinga pokračuje: Kostnice poprvé, Temná věž po sté | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Adaptace příběhů tohoto autora se nadále sypou jak sůl ze slánky babky kořenářky. Pojďme se blíž podívat na oba projekty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Než se pustíme do důvěrně známé a nikdy nekončící písničky s názvem univerzum Temné věže, představme si radši nováčka v klubu adaptací Stephena Kinga. Na svém hřbetě ho zatím nesou režiséři Chris Long (Takoví normální Američané, Mentalista, Gilmorova děvčata) a David Ayer prostřednictvím Cedar Park Entertainment. Předmětné dílko nese název Kostnice (The Bone Church).

Jestli vám název nic neříká, nejspíš jste nečetli prozatím poslední publikovanou sbírku povídek Bazar zlých snů (The Bazaar of Bad Dreams), která vyšla v roce 2016 i u nás. Vznik Kostnice se ale datuje do dávných šedesátých let, od kdy čekala, až se s pár dalšími příběhy dostane do pořádné knižní vazby.

Kostnice je možná trochu netradiční tím, že jde o povídkovou báseň. Krátce o ní a o stylu vyprávění, který pro ni zvolil, promluvil i sám autor: „Dělám docela dost takových věcí, ale zpravidla je neukazuji. Byla to báseň, vypravěčská báseň, jako některá z věcí Roberta Browinga [významný britský básník 19.století, pozn.red.], kde má jednoho chlápka, který mluví téměř sám se sebou. Líbí se mi to.“

Kromě toho ale možná mezi řádky přiznal důvod, proč se na její publikaci čekalo tak dlouho: „Za své básně se stydím. Neukazuji je často, ale dělám je hodně. Mám je ve složce a vždy si říkám: Možná z nich udělám malou knížku a daruji ji přátelům, ale nikdy jsem to neudělal. Možná někdy.“

Chris Long se produkčně podílel i na úspěšné první sérii seriálu adaptujícího román Pan Mercedes, tak doufejme, že námět, který sklízí vesměs průměrné ohlasy, bude využit na sto deset procent.

Povídka zachytává muže v baru líčícího přítomným svou děsivou příhodu za to, že mu platí pití. Mluví o expedici do hluboké džungle, která má za cíl objevení mýtické kostnice. Objeví tajemství, které není určeno cizincům a které si vyžádá životy mnohých z dvaatřiceti členů výpravy.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu