Hiding in Time: Akční sci-fi se konečně dočká adaptace

Hiding in Time: Akční sci-fi se konečně dočká adaptace | Fandíme seriálům
Aneb má neznámá předloha šanci na úspěch?  

Možná se vám to nezdá, ale televizních adaptací komiksů je stále velký nedostatek. A nejen kvůli faktu, že nijak objemný a krátký komiks lépe napasujete na dvou hodninový film, než na několikadílný seriál. A poté tu jsou už delší komiksové série, které se přece jenom stačili prosadit díky vzestupu Marvelu na výsluní. Patří mezi ně hlavně Daredevil, Luke Cage a samozřejmě nezapomínejme na Defenders. Tyto seriálové adaptace ale vznikají podle komiksů s dlouholetou historií a bohatým materiálem, ze kterého si tvůrci mohou libovolně vybírat. Teď ale možná příšel čas, aby to někdo udělal pořádně.

MGM se totiž rozhodla zadaptovat komiksovou krátkou minisérii Hiding in Time, v překladu Skrytí v čase. Neznáte? Nevadí. Tuto třídílnou minisérii bude pravdepodobně znát jen ten největší fajnšmekr. Důvodem je, že se nikdy nedokázala prosadit do většího okruhu čtenářů, u nás nikdy nevyšla ani v originále a už se jedná o takřka zapomenutou věc. I tak v sobě skrývá nemalý potenciál. Její příběh se totiž odehrává v blízké budoucnosti, kde je možné cestovat časem. A tak program na ochranu svědků posílá tyto osoby do různých časových období. Bobužel je seznam těchto lidí objeven, a tak se záchranné jednotky vydávají za nimi, aby je varovaly.

Zadaptování jsme se mohli dočkat už před deseti lety, kdy chtěl tuto minisérii zfilmovat Warner Bros, leč k tomu nikdy nedošlo. Ale teď se karta obrací. Na to aby si projekt vyhlédl svého režiséra, je sice ještě brzo, ale už teď má svého scenáristu. Tím se stal Beau Thorne, „pyšnící se“ zatím jen filmovu adaptací Max Paynea, která jak na straně diváků, tak kritiků neudělala zrovna nejlepší dojem. Já se jen modlím, aby to tentokrát dopadlo o něco lépe. (Obrázek je samozřejmě ilustrační). 

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu