Hlava 22: Hurá do války se slavným seriálovým lékařem

Hlava 22: Hurá do války se slavným seriálovým lékařem | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Seriálová adaptace románu o nesmyslnosti války do svého pluku povolala hned dvě známé tváře. Kdo kromě Dr. House posílil herecké řady? 

Vedle samotného George Clooneyho, který se aktivně angažuje od raných fází projektu (bude pobíhat mezi režisérskou židlí a svou rolí plukovníka Cathcarta), se může připravovaná šestidílná adaptace Hlavy 22 pochválit dalšími zvučnými jmény. Začněme u hlavní postavy celého příběhu, kapitána Yossariana.

Produkce si pro jeho ztvárnění vybrala dvaatřicetiletého Christophera Abbotta známého z filmů It Comes at Night, James White nebo ze seriálu The Sinner. Román Hlava 22 sice vznikl v roce 1961, ale nemá za sebou příliš bohatou filmovou minulost a talentovaný Abbott dostává prostor vtisknout literární postavě pořádný ráz.

Druhým obsazeným je již vyzrazený všestranný herec Hugh Laurie. Převtělí se do kůže záhadného majora de Coverleye, z neznámých příčin respektovaného a respekt vzbuzujícího staršího pána. Nejsou jasné jeho povinnosti u roty a není známé dokonce ani jeho křestní jméno, protože se ho na něj nikdo neodvážil vůbec zeptat.

 
 

#christopherabbott #actor #sundancefilmfestival #thesinner #itcomesatnight

Příspěvek sdílený Christopher Abbott (@thechristopherabbott),

Jinak se kolem adaptace nic moc neví, dle volně dostupných informací se možná už i točí, nebo se k zahájení natáčení alespoň prudce schyluje. Režie, kterou měl mít pod palcem Clooney se svým produkčním partnerem Grantem Heslovem, se rozšířila o třetího člena, kterým je příležitostná režisérka Ellen Kuras (která se však přesto může pochlubit oscarovou nominací za dokument The Betrayal – Nerakhoon). Každý z trojice by měl vést natáčení dvou epizod.

Kniha, která klade důraz na absurditu, černý humor, satiru války a vojenské mašinérie, sleduje především příběh letce, kapitána Yossariana. Jeho armáda, mimo jiné plná groteskních a karikaturních postav, vyžaduje stále víc leteckých misí, které musí vojáci absolvovat, aby byli z války uvolnění. Yossarian se chce pryč dostat co nejdřív a cestu vidí v ustanovení Hlava 22. Byrokraticky vykonstruovaný paragraf však udává, že letecké povinnosti může být zbaven ten, kdo je uznán za psychicky narušeného a zároveň požádá o uvolnění. Žádost o uvolnění ale svědčí právě o psychickém zdraví a k uvolnění dojít nemůže.

Zdroje: Deadline, ComingSoon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu