Counterpart: Průvodce přípravami 2. série

Counterpart: Průvodce přípravami 2. série | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
1. dubna skončila první řada seriálu Counterpart a z diváků si trochu aprílově vystřelila, když svůj příběh uzavřela stejně otevřeně, jakoby teprve začínala.

Zde dokonale platí, že konec je tak trochu nový začátek. Otevřený závěr první řady špionážního sci-fi seriálu Counterpart si pokračování vysloveně žádá a tvůrci to dozajista dobře věděli. S produkcí druhé řady se totiž nečekalo na divácké přijetí, recenze, kritiky nebo statistiky sledovanosti. Druhá řada se totiž točí už od konce února, a to znamená, že tvůrčí záměr rozhodně nebylo (jak jinak) uložení druhé části příjemně spletitého příběhu do hlubokého šuplíku nezrealizovaných projektů.

Druhá sezóna bude vyskládána z 10 epizod, stejně jako ta úvodní. Točit se přirozeně začínalo v Berlíně, do kterého je zasazen děj, a jehož panoráma byla kulisou mnohých scén první řady. Ateliéry se však od začátku chystaly i v Los Angeles, kde se můžou točit kupříkladu scény odehrávající se v interiérech.

Co se obsazení týká, těšit se můžete na všechny hlavní postavy. Ve svých rolích se vrátí J. K. Simmons (Howard Silk), Olivia Williams (Emily Silk), Harry Lloyd (Peter Quayle), Nazanin Boniadi (Clare), Sara Serraiocco (Baldwin) nebo Nicholas Pinnock (Ian Shaw). Pro osvěžení paměti najdete portréty všech zmíněných v galerii. Pro připomenutí jejich postav neváhejte s přečtením naší recenze k první sérii.

Counterpart: Recenze první řady
 

Jistě je ale nejzajímavější casting nově příchozích tváří. Jedna taková vlaštovka již známá je a je jí herečka Betty Gabriel. Znát ji můžete například z filmů Uteč nebo Očista: Volební rok. Její postava se bude jmenovat Naya Temple a je bývalou agentku FBI. Oddělení řídící operace mezi paralelními světy si ji najme na pomoc při nápravě škod napáchaných ve finále minulé série. Naya je popsána jako figura zároveň zastrašující i magnetická.

Když se ale vrátíme zpět k první sérii, v příběhu zůstává mnoho mezer, o kterých se v rozhovoru pro server The Hollywood Reporter rozpovídal J. K. Simmons. Řekl, že mnoho z nich bude doplněno. Spolu s tvůrcem a showrunnerem seriálu, Justinem Marksem, plánují hledat bod, kdy se události v rozdělených světech začaly poprvé ubírat každá jiným směrem.

Co je však z rozhovoru zdaleka nejzajímavější, je zmínka o tom, že je v plánu na seriálu pracovat ještě v dalších letech v dalších sériích, a tak od chystané dvojky nemáme čekat vyzrazení všech tajemství. Jak říká Simmons: „Vždy tu budou věci k přezkoumání.“

Pro teď zůstává jen otázka: Kdy se mezi rozdvojené světy znovu podíváme? Pravděpodobné období uvedení je někdy z kraje příštího roku, ale na oficiální termín je brzy. Pro ty z vás, kteří si chtějí alespoň osvěžit čekání, dáváme k dispozici tematický web tohoto seriálu, kde dostanete za úkol prokousat se různými logickými testy a vyšplhat na vrchol tajného oddělení střežícího portál mezi světy.

Video níž zachycuje vyprávění o tvorbě úvodních titulků seriálu, které měly zachycovat myšlenku seriálu a ukazuje, že i titulky můžou být téměř vědou.

Zdroje: TheHollywoodReporter, Collider 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu