Castle Rock: Melancholický trailer odkazuje na Kingova díla

Castle Rock: Melancholický trailer odkazuje na Kingova díla | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podívejte se s námi na nový trailer k seriálu Castle Rock. Podsunul nám pár zdařilých referencí na mnohá díla Stephena Kinga. Pojďte se kouknout a možná naleznete další.

S blížící se premiérou (25. 7.) jedné z mnoha “kingovských“ událostí poslední doby, seriálu Castle Rock, byl do éteru vypuštěn další trailer. Jeho úkolem je namlsat čekající diváky na novou interpretaci děl mistra hororu. Jak se mu to daří, můžete posoudit sami – upoutávku přikládáme níže.

Na nové ukázce si lze vychutnat atmosféru, která je tradičně od projektu spojeného se jménem Stephena Kinga vyžadována, a pochvala putuje i za filmově působící záběry. Na těchto kratičkých dvou minutách sestříhaných záběrů jsou ale neméně atraktivní záležitostí easter eggy doširoka odkazující na spisovatelovo dílo.

Castle Rock: Seznamte se s blížící se kingovskou antologií
 

Věznice Shawshank a léčebna Juniper Hill Asylum jsou věci, které přímo bijí do očí a dávají vzpomenout snad na tucet různých příběhů. Mimo jiné třeba na román To, který vyskočí na mysl i při záběru na barevné balónky vyletující zpoza jakési cedule. Pozorné oko potěší ústřižek z novin popisující případ běsnícího psa (Cujo). No a něčím víc, než je kousek novin nebo budova věznice, je postava Alana Pangborna v podání Scotta Glenna, která byla účastníkem dění Temné půle, Nezbytných věcí, nebo povídky Sluneční pes. Podivné sezení lidí s obvázanými tvářemi v kostele pak připomíná napříč celou Kingovou kariérou předkládaná náboženská témata.

Nenechte se však zmást, seriál má vyprávět vlastní originální příběh poctivě zapleten do kingovských reálií. I tak však bude zábava při sledování nacházet střípky propojující seriál se stránkami knih a tento trailer je jako zahřívací tréning trefou do černého.

Všimli jste si v traileru nějakých dalších propojení? A máte nějaké nápady, jakým směrem by se mohl seriál vydat? Může něco znamenat účast herců, kteří už participovali na kingovských projektech v minulosti? A otázka nadevše, má takovýmto způsobem sešívaný příběh šanci uspět?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu