Emmy 2018: Nominace Asiatky přinesla historický milník

Emmy 2018: Nominace Asiatky přinesla historický milník | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Nominace na Emmy 2018 vstoupily do historie. Místo mezi herečkami v hlavní roli totiž obsadila poprvé Asiatka!

Zastánci hyperkorektnosti mohou zahýkat blahem. Místo mezi nominovanými na cenu Emmy v kategorii "herečka v hlavní roli dramatiské série" obsadila první Asiatka v historii. První za 70 let! Sandra Oh se dostala na seznam nominovaných díky kriminální sérii stanice BBC America Killing Eve (český překlad Na mušce, pozn. red.).

Kanadská herečka, která se narodila do rodiny korejských imigrantů, má na kontě již 5 nominací na cenu Emmy, a to za vedlejší roli v seriálu Chirurgové, žádnou však neproměnila. Podařilo se jí triumfovat díky stejnému seriálu až na Zlatých glóbech v roce 2006. Velkolepý letošní úspěch si herečka plně uvědomuje. 

"Usilovně se snažím najít ta správná slova. Mám radost nejen za seriál, moji rodinu a za sebe, ale také za mou komunitu. Doufejme, že moje komunita může mít konečně pocit, že má také své zastoupení. Chci, aby to hnutí pokračovalo dál. Chci, aby se tohle čeření vody změnilo ve velkou vlnu," řekla po oznámení nominací Hollywood Reporteru.

Celá záležitost tak trochu asociuje "bílé Oscary" z roku 2016, kauzu, kterou rozpoutala Jada Pinkett Smith a režisér Spike Lee. Seznam nominovaných bez černošských uměců vygradoval v jejich mediálně velmi propíraný bojkot Oscarů. Ve svém důsledku však sklidil jen posměch. Sám černošský moderátor Chris Rock, který tehdy Oscary moderoval, "protestanty" slušně vytrollil. Hned na úvod ceremoniálu se komik představil ve sněhově bílém saku jako moderátor pořadu „ceny bílých“, přičemž dodal: „Uvědomte si, že kdyby oceňovali i moderátory, tak bych tenhle job nedostal!“

Afroamerický bojkot přirovnal k dívčímu spolku a neváhal se navést i do jeho samotných strůjců Jady Pinkett Smith a jejího manžela, hollywoodského herce Willa Smithe: „Není fér, že se Will neobjevil na letošním seznamu nominovaných. A také není fér, že za film Wild Wild West inkasoval přes 20 milionů dolarů!“ No prostě - stálo to za to.

Jedno je však jisté - bez ohledu na to, zda si Sandra Oh nominaci opravdu zaslouží, je Hollywood momentálně vcelmi citlivý na různorodé otázky co se týká rasismu, rovnoprávnosti, sexuálního obtěžování atd. A než aby čelila Akademie dalšímu skandálu a nářkům, je snazší vyhovět trendu posledních let a uspokojit všeobecné potřeby. Myslíte, že je to dobře?

Zdroj: TVLine

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Spike | 16.07.2018 08:53
Nikdy jsem neměl pocit, že je to dobrá herečka. Ale pro splnění "povinné"" kvóty, aby pak neplkala něco o diskriminaci by se každý rok jedna univerzální Asiatka, Mexičanka, černoška nebo trnasmužatka najít mohla. :-D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu