Hra o trůny - průlomová teorie: Kdo skutečně zachránil Jona Snowa?

Hra o trůny - průlomová teorie: Kdo skutečně zachránil Jona Snowa? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Oficiální verze událostí dostává nové trhliny a nová alternativní teorie nabízí odlišný pohled na věc. Fotky z natáčení diskutabilní scény najdete v galerii.

Pozor, článek obsahuje zásadní spoilery k seriálu Hra o trůny.

Když před pár lety opustil v seriálu Hra o trůny svět živých Jon Snow, řadě z nás se šokem zatajil dech. Následující roční čekání bychom se zatajeným dechem asi těžko nevydrželi, ale i tak se jednalo o strastiplné období plné spekulací a fám o tom, zda se ještě ústřední hrdina vrátí mezi živé, či nikoliv. Nakonec se utajený člen targaryenoevské dynastie vrátil díky kouzlům Melisandry. Nebo alespoň tomu jsme měli věřit. Podle nejnovější teorie by ovšem všechno mohlo být úplně jinak, a právě tento malý rozdíl by mohl hrát klíčovou roli v osmé sezóně, která se objeví na stanici HBO příští rok. Celá teorie je postavena na tom, že za návratem Jona mezi živé nestojí Melisandra, ale Ser Davos. Říkáte si, že to nedává smysl? Tady je vysvětlení.

Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech
 

Pamatujete si na Thorose, kněze, který zasvětil svůj život Pánovi Světla? Byl to totiž právě on, kdo ve třetí sérii záhadně oživil Berica Dondarriona. Když se ho na celou záležitost zeptala Melisandra, tak pouze vágně odvětil, že i když ztratil víru ve svého boha, tak jej prostě pod závojem zoufalství požádal, aby přivedl jeho přítele nazpět. Tak se i stalo. A podle naší teorie se stalo něco podobného i v případě Jona. Podle nás nebyla Melisandra ve stejné pozici a hlavně rozpoložení jako Thoros, protože ji nepohánělo zoufalství, ani starost o přítele, ale pouhá zvědavost, zda něco takového dokáže. A právě rozdíl mezi upřímným přáním a čirou zvídavostí zde tvoří rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem, mezi životem a smrtí. Melisandře totiž příliš nezáleželo, jestli Jon zůstane mrtvý, její zklamání pramenilo z toho, že ji podle jejích vlastních slov Pán Světla lhal.

Pokud popustíme uzdu naší představivosti a přijmeme tuto teorii za svou, nabízí se otázka, kdo tedy mladého velitelé Noční hlídky zachránil. Z logiky věci to mohl být pouze někdo, kdo si opravdu přál, aby Jon přežil. A byl to právě Ser Devos, který byl jeho smrtí hluboce otřesený, a to dokonce do takové míry, že jako jediný zůstal v místnosti i poté, co všichni ostatní odešli a začal se za něj modlit. Z toho tedy vyplývá, že pokud chceme přivést někoho zpět, musí nám na té osobě skutečně záležet. Pokud opravdu Pán Světla zasahuje do světa živých tímto způsobem, nabízí se lákavá možnost, že podobné vzkříšení jsme neviděli v seriálu naposledy.

To rozhodně potěší ty, kteří již slyšeli slova herečky Sophie Turner (Sansa Stark), podle které nás čeká ve finálním rozuzlení opravdu šokující zrada. Máme se těšit na to, že: „finální série bude nejkrvavější ze všech. Plná zrady, války a nebezpečí. To je prý vše, co může říci, aniž by prozradila příliš“.

V galerii si prohlédněte fotky z natáčení oživení Jona Snowa a i další zákulisní snímky, na kterých je Melisandra a Ser Davos.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Martin | 16.08.2018 23:27
..... Karle, přesně tak.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu