Kit Harington ze Hry o trůny zaútočil na Marvel kvůli homosexualitě

Kit Harington ze Hry o trůny zaútočil na Marvel kvůli homosexualitě | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Homosexualita. Právě ta stojí za jemným atakem hvězdy Hry o trůny, která nařkla Marvel z toho, že diskriminuje gaye.

Máte pocit, že Marvel účelově neobsazuje do rolí superhrdinů homosexuály? Kit Harington, představitel Jona Snowa ze seriálu Hra o trůny, ten pocit má. V diskuzi týkající se odlišné sexuální orientace ve filmovém průmyslu poměrně otevřeně řekl svůj názor a jako příklad nesprávného přístupu označil právě společnost Marvel.

Hra o trůny: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

"Je tady velký problém s tím, že mužnost a sexualita nemohou jít ruku v ruce. Nemůžeme mít ve filmu od Marvelu někoho, kdo je v reálném životě gay a přitom by hrál superhrdinu. Chci tím říct - kdy se to konečně stane?" řekl poměrně troufale Kit Harington. 

Souhlasíte s ním? Pravdu má herec v jednom. Společnost je konzervativní. Lidé mají homosexuály stále zaškatulkované a obsadit je do role superhrdinů či jiných rolí vyobrazující mužnost v tom klasickém stereotypním slova smyslu by pro tvůrce mohlo znamenat velké ztráty diváků. Na druhou stranu - vnímání homosexuálů se oproti minulému století posunulo mílovými kroky dopředu. Obecně vzato už je lidé vnímají jako plnohodnotné členy společnosti a ve většině případů jejich obsazení do role pohled diváka na postavu nemění. Nelze ovšem požadovat, aby se společnost změnila za den. Je třeba jí dát čas. Věříme, že za 10 let už si třeba Marvel bude moci dovolit obsadit do ústřední role homosexuála.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 20

Unicorn | 04.10.2018 22:31
Upřímně FF je toho plné, proto jsem to přestala sledovat už dávno, k FS jsem se ani nedostala, tenhle článek mi byl přeposlán jako přesný odraz toho, co píšu - bulvárek :) tak jsem projela články na FS a FF a prostě je to pravda, kvalitní obsah a novinky o seriálech nebo zajímavosti minimální, ale clickbait nadpisy a nulová informační hodnota, toho je tady plno, škoda, stránky měly opravdu poteciál. Vracet se už sem nejspíš nebudu a zůstanu u zahraničních stránek.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu