Temný případ: 7. epizoda 3. řady odkazuje na Martyho a Rusta - BEZ SPOILERŮ!

Temný případ: 7. epizoda 3. řady odkazuje na Martyho a Rusta - BEZ SPOILERŮ! | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Dorazila nová epizoda a s ní spousta zvratů. Pojďme si o nich popovídat v nespoilerové minirecenzi! 

Pouhá jedna epizoda, jeden chybějící střípek případu nás dělí od vyřešení záhady, a tento díl k němu nemilosrdně směřuje. Čeho jsme se dočkali tentokrát? Celková stavba příběhu už napovídá tomu, že se blížíme do gradujícího finále. Nejmladší léta hlavní postavy téměř opouštíme, zato se pořádně rozjíždí prostřední linie, která nabízí nejeden mrazivý zvrat. Právě ty většinu vyprávění posouvají kupředu a určují celkový dojem z epizody. Klasické vyšetřování sice bylo tímto krokem postaveno na vedlejší kolej, ovšem ničemu to nevadí. Palce nahoru! Tato epizoda střídá suchá fakta a hromaděné emoce, které mimo jiné slouží i stále temnější atmosféře, která by ovšem mohla ještě více přitvrdit v následující epizodě.

Temný případ: Tvůrce chce zpátky McConaugheyho
 

Hlavní postavy se zde nedrží zpátky, jak jsme byli doposud zvyklí. Naopak berou případ (doslova) do svých rukou, což občas přináší pořádně velké problémy, ale s vědomím, že výsledek bude stát za to, se je rozhodnou přijmout. I když se na první pohled zdá, že tvůrci pomalu začínají odkrývat karty, vlastně se divák po zhlédnutí této epizody stále moc nedozví. Naopak zbývá na stole řada otázek, které je potřeba zodpovědět, takže nalákání na vyvrcholení příběhu funguje už čistě na papíře. Krom toho je ale navíc toto lákadlo okořeněno poslední minutovkou, která svým mrazivým feelingem a další nezodpovězenou otázkou zachytí diváka jako rybu na háček, což rozhodně ceníme. A jak se nová epizoda zalíbila vám? Ozvěte se v komentářích!

PS: Nesmíme samozřejmě zapomenout na dlouho chtěný crossover Martyho a Rusta z první řady, který se zde sice odehrál trochu jinak, než by si každý přál, ale i toto malinké pomrknutí zažehlo malou jiskřičku naděje, že se možná jednou v budoucnu dočkáme plnohodnotného návratu této legendární dvojce.

Odkaz si prohlédněte na první fotce v galerii. Najdete ho?

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu