Temný případ 3: "Seriál se příliš táhne," kritizuje scénář Stephen Dorff

Temný případ 3: "Seriál se příliš táhne," kritizuje scénář Stephen Dorff | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
3. řada má dle HBO a Stephena Dorffa své mouchy.

Stephen Dorff se převedl v nové řadě Temného případu ve skvělé formě. Jeho postava, detektiv Roland West, je perfektní parťák pro hlavního hrdinu Mahershala Aliho a vzniká mezi nimi opravdu dobrá chemie. Bodejť by se ale nesnažil zaujmout, když toto byla jeho první velká šance za dlouhou dobu. Pokud se totiž podíváte na seznam titulů, ve kterých si tento nadějný herec zahrál, zjistíte, že se není moc čím chlubit. Žádný film vyloženě nevyčnívá svojí kvalitou a jeho poslední počin, který za něco stál, je dvacet let starý Blade. Tvůrcům tohoto seriálu tedy vděčí za mnohé. Stejně si ale neodmítne vůči nim několik výtek.

Přesněji jeho poznatky směřují na původního otce této látky, Nica Pizzolatta, který napsal ke všem řadám scénář. Toho herec zpočátku chválí za jeho doposud nejambicióznější počin, který v životě stvořil. Tím má na mysli scénář, do kterého se tento tvůrce nebál zakomponovat celkem tři časové linky. Možná to je ale důvod, proč si herec zároveň myslí, že celá řada trvá moc dlouho. Stejného názoru je i produkční stanice HBO, která se pokouší zkrátit celou řadu vynecháním několika scén. V tomto zákroku jim ovšem překáží sám scenárista Nic Pizzolatto, který chce všechno ponechat tak, jak zpočátku zamýšlel.

Temný případ 3: Hlavní role byla určena pro herce bílé pleti
 

Jak tento spor nakonec dopadne, na to si budeme muset počkat. Doufejme ale, že i kdyby přece jenom proběhly některé zásahy do scén, nijak to nezničí konečný dojem, který by po nadšených reakcích výrazně klesl. U tohoto tématu ovšem herec neskončil a rozmluvil se i o dalších úpravách. Tentokrát o hlavních postavách. Původně měla být hlavní postava detektiva Hayse běloch. Psali jsme ZDE. Potom ale Mahershala Ali zabodoval u Akademie zlatým plešounem, takže ho Nic Pizzolatto povýšil z vedlejší role na hlavní. Pomohl tomu i samotný herec, který pro inspiraci doložil popis a několik fotografií svého dědečka, který býval policejním důstojníkem.

Pizzolatto se kvůli této změně musel vrátit na samotný začátek a pohrával si s osobnostmi jednotlivých postav obou detektivů tak, aby seděly ke svým novým představitelům. Nakonec se mu ale tato nová vize zalíbila mnohem více. 

Zdroj: DigitalSpy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu