Sleeping Beauties: V příběhu na motivy otce a syna Kingových se ženy po usnutí mění v monstra

Sleeping Beauties: V příběhu na motivy otce a syna Kingových se ženy po usnutí mění v monstra | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Společné dílo Stephena Kinga a jeho syna Owena se připravuje k seriálovému zpracování. Syn píše scénář.

Stanice AMC si objednala scénář k pilotnímu dílu seriálové adaptace románu Spící krasavice (Sleeping Beauties), který společně napsali Stephen King a jeho syn Owen King. Stanice má v plánu natočit na motivy knihy celý seriál. Sám Owen King má scénář k pilotu napsat a produkce se chopí Michael Sugar a Michael Sugar. Ti vyjednali dohodu s klanem Kingů o natočení televizní adaptace už před rokem.

Příběh, který kniha vypráví je plný tradičních lekaček a hororových prvků. Nabízí metaforický pohled na ženu a gendrovou roli a pracuje s otázkou, co by se stalo, kdyby byli muži odkázáni sami na sebe.

Malé městečko, kde je hlavním zaměstnavatelem ženská veznice, zachvátí strach z neznámé spákové nemoci, která napadá jen ženy a dívky všeho věku. Když usnou, jsou zabaleny do tajemného kokonu, který je chrání a posílá na jiné místo. Když se probudí,tak je ochranná schránka porušena a stávají se z nich nebezpečná monstra. Ženy se bojí jít spát a opuštění muži se musí spolehnou jen své základní instinkty. 

Producentka Ashley Zalta se vyjádřila o svém nadšení: "Stephen a Owen našli skvelé prostředí k vyprávění tohoto děsivého a poutavého příběhu, který je relevantní v otázkách ganderové rovnosti; ze spolupráce s autory a AMC jsme nadšeni."

"Je úžasné, že můžeme Spící krasavice přivést k životu ve formátu, který nám dovoluje vyprávět příběh v celé jeho tajemnosti," nechává se slyšet nadšený Stephen King. Spolupráci s producentskou dvojicí a se stanicí AMC si pochvaluje i Owen, který ji popisuje slovy: "nedokážu si představit lepší kombinaci."

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu