Seriálový tip: Warrior - Akční pecka od tvůrce Banshee na motivy díla Bruce Lee

Seriálový tip: Warrior - Akční pecka od tvůrce Banshee na motivy díla Bruce Lee | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 28 obrázků
Naprostá povinnost pro milovníky kvalitní (a brutální) akce.

Seriál Banshee stanice Cinemax patří k tomu nejlepšímu, co akční žánr v posledních letech nabídl. Kombinace skvělých postav, intenzivní atmosféry, štiplavého humoru a VYNIKAJÍCÍCH a brutálních akčních scén prostě zafungovala. 

Když tak vyšlo najevo, že spolutvůrce Banshee Jonathan Tropper spolu s režisérem tří filmů Rychle a zběsile Justinem Linem chystají historický akční seriál na motivy námětu od samotého Bruce Lee, srdce fandů akce musela poskočit. 

A dobrou zprávou je, že nadšení bylo na místě. Aktuálně byly odvysílány tři díly a nabízejí vše, co by si jen fanda drsné školy mohl přát. 

Seriál se odehrává v semdesátých letech devatenáctého století v San Franciscu, kde pomalu začíná válka čínských gangů. Její součástí se stane i Ah Sahm (Andrew Koji), který přijel z Číny s cílem najít svou ztracenou sestru...

Klasicky znějící zápletka, ale brzy nabídne několik příjemných zvratů, takže se nebojte jednoho klišé za druhým. Jasně, jsou tu, ale není jich zase tolik, aby se to nedalo přežít.

Děj je zatím velmi poutavý. Jak se od tvůrce Banshee dalo čekat, postavy jsou zapamatovatelné a ne úplně černobílé. Hlavní hrdina Ah Sahm je napsán jako někdo, kdo je docela egoistický, ale současně dost sympatický, abyste mu drželi palce. 

Dobře zpracovány je i drtivá většina ostatních ústředních i vedlejších postav, ať už jde o klaďasy nebo záporáky. Skvělou zprávou je, že opět nechybí humor, takže se dočkáme jedné rázné hlášky za druhou. 

Dobře zvolené bylo i prostředí, San Fracisco devatenáctého století je místem, kde se několik frakcí přetahuje o moc a intriky jsou na denním pořádku. Warrior svou atmosférou tak trochu připomíná film Gangy New Yorku, což je určitě pochvala. 

Oproti nim má ale jednu velkou výhodu a to jsou akční scény. Ty jsou choreograficky skvěle zvládnuty a díkybohu se tu na každém kroku nesází na závěsná lana (trošku jsem se bál, že to Justin Lin přepálí ve stylu Rychle a zběsile). Herci se prostě musejí umět ohánět, nemohou sázet na to, že budou moci "létat" vzduchem na postrojích. Souboje vypadají v rámci možností realisticky a jsou sympaticky drsné. 

S krví se nešetří, brutalita je hodně (ale opravdu hodně) intenzivní, ovšem nejde pouze o snahu samoúčelně šokovat, ale také ukázat, že daná doba nebyla pro "čajíčky". 

Co je nutné ocenit je fakt, že přestože jsou akční scény svižné, tak jsou přehledné, žádný zběsilý střih, kvůli kterému netušíte, co se na obrazovce děje. 

Po třech epizodách už je možné udělat si určitý obrázek a ten je aktuálně hodně povedený. Pokud vám chybí Banshee nebo jste jen fandové poctivých akčních seriálů, pak nehledejte dál.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu