Y: Poslední z mužů: Adaptace komiksu ze světa, kde vymřeli všichni muži má novou vrchní scenáristku a konečně se blíží

Y: Poslední z mužů: Adaptace komiksu ze světa, kde vymřeli všichni muži má novou vrchní scenáristku a konečně se blíží | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Adaptace slavného komiksu se odkládá už dlouhých 13 let, teď se však snad konečně rozjede.

Adaptace ceněného komiksu Y: Poslední z mužů se chystá už od roku 2006. Nejprve jako celovečerní film, následně jako seriál. Ten se nicméně také připravuje už dva roky a není to tak dávno, co si zažil poslední kolečko potíží. Showrunneři Michael Green a Aida Mashaka projekt letos po natočení pilotní epizody kvůli tvůrčím neshodám opustili. Teď se konečně našla jejich náhrada, kterou je Eliza Clark (Animal Kingdom, Extant nebo The Killing). Dle dostupných informací nová showrunnerka pilot upraví, ale měla by vycházet z již natočeného materiálu a pracovat se stávajícím obsazením.

V tom najdeteme Barryho Keoghana (Dunkerk, Černobyl) jako hlavního hrdinu Yoricka a Imogen Poots, Lashanu Lynch, Julianu Canfield, Marin Ireland či Amber Tamblyn v dalších rolích. Výkonný dohled nad seriálem mají Nina Gold (Hunger Games) a autor předlohy Brian K. Vaughan. Seriál v roce 2020 uvede stanice FX.

Komiks vycházel v letech 2002 - 2008 a celkově spatřilo světlo světa 60 čísel. V centru dění je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné epidemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y, krom něho a jeho opičáka Ampersanda. Důležitými postavami jsou vládní agentka 355 a doktorka Allison Mannová, které se společnými silami snaží Yoricka dostat do laboratoře na druhém konci Spojených států, aby odhalily původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je však nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící epidemie v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a ukazuje celou řadu různých verzí a aspektů postapokalyptické společnosti, ve které zbyly pouze ženy. Klíčovým aspektem celé série jsou nejrůznější popkulturní narážky, pocty i parodie.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 20.06.2019 13:36
Velká natěšenost..komiks úžasný
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu