Y: Poslední z mužů: Seriálová podoba skvělého komiksu se blíží

Y: Poslední z mužů: Seriálová podoba skvělého komiksu se blíží | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Když všechno dobře dopadne, dostaneme další popkulturní fenomén, který se bude moct postavit vedle Hry o trůny a Živých mrtvých.

Y: Poslední z mužů (Y: The Last Man) je vynikající komiksová série, které si Hollywood velice záhy všiml a první filmová adaptace se chystala už v roce 2007, kdy ještě ani komiks nebyl uzavřený. Tehdy měl film točit D.J. Caruso, o několik let později měla vzniknout verze filmu scenáristy Matthew Federmana (Jericho) a v roce 2013 měl točit Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10). Přípravy ale studiu New Line trvaly tak dlouho, že se nakonec v roce 2014 vrátila práva do rukou Briana K. Vaughana a Pii Guerro – autora a kreslířky komiksu.

Ti následně udělali vynikající rozhodnutí a vykašlali se na nějaké zkrácené filmové verze. Místo toho dovolili stanici FX, aby Posledního z mužů zadaptovala jako seriál. Společně s Vaughanem, který dříve pracoval na seriálech Ztraceni, Daredevil a Pod kupolí, Y produkují Nina Jacobson (American Crime Story, Hunger Games) a Brad Simpson (American Crime Story, Světová válka Z). Jako showrunnera si producenti vybrali Michaela Greena. Ten se podílel na seriálech Smallville, Hrdinové, Everwood nebo Američtí bohové. Zároveň je také prominentním filmovým scenáristou. Podílel se na Green Lanternovi, napsal chystaného Logana, Vetřelce: Covenant, Blade Runnera 2049 a Vraždu v orient expresu. Pilotní epizodu napíší společně Green, Vaughn (ten se na seriálu bude podílet jako jeden ze scenáristů) a miláček televizních kritiků Bryan Fuller (Pushing Daisies, ty dobré díly Hrdinů, Hannibal, Američtí bohové).

Komiks vycházel v letech 2002 - 2008 a celkově spatřilo světlo světa 60 čísel. V centru dění je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné epidemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y, krom něho a jeho opičáka Ampersanda. Důležitými postavami jsou vládní agentka 355 a doktorka Allison Mannová, které se společnými silami snaží Yoricka dostat do laboratoře na druhém konci Spojených států, aby odhalily původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je však nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící epidemie v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a ukazuje celou řadu různých verzí a aspektů postapokalyptické společnosti, ve které zbyly pouze ženy. Klíčovým aspektem celé série jsou nejrůznější popkulturní narážky, pocty i parodie. Předloha je k seriálové adaptaci vyloženě zralá a má ten potenciál, aby dala vzniknout stejnému fenoménu, jakým jsou Živí mrtví nebo Hra o trůny. V galerii najdete několik komiksových obálek, přikládáme také fanouškovský film Y: The Last Man Rising.

Zdroj: THR I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi. | 22.11.2017 00:00
další výborná pecka od DC comics...snad to bude alespon z poloviny tak dobré jako předloha a nevytřou si s tím prdel jako s Preaherem a Luciferem
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu