Basilisk: Režisér Hunger Games chystá hororovou umělou inteligenci

Basilisk: Režisér Hunger Games chystá hororovou umělou inteligenci | Fandíme seriálům
Pomáhat mu bude jeden z tvůrců Živých mrtvých.

Krom American Horror Story a seriálové adaptace stejnojmenné knižní série The Strain z pera Guillerma Del tora a Chucka Hogana by se v budoucnu na stanici FX měl objevit další hororový počin. Ten nese název Basilisk a pracuje na něm Curtis Gwinn společně s režisérem série Hunger Games Francisem Lawrencem.

Příběh Baziliška by se měl točit kolem středoškolského psychoterapeuta a jeho pacientky s nevídaným talentem pro informační technologie, kteří omylem společně vypustí do světa nebezpečnou formu umělé inteligence, na kterou jsou lidské schopnosti krátké. Seriál by si měl zakládat na přesných reáliích. To na jednu stranu může být velmi zajímavé, jelikož by nám měl být nabídnut nezkreslený pohled na vývoj a schopnosti dnešní UI. Na stranu druhou by Basilisk mohl trpět na nadměrné užívání technikálií, což je třeba v současné době vytýkáno seriálu Mr. Robot.

Přípravy jsou zatím v plenkách, a na bližší informace ohledně obsazení si tak budeme muset ještě pár měsíců počkat. Už teď ale víme, že hlavními producenty by měli být Curtis Gwinn (The Walking Dead, Narcos) a režisér filmového Constanina, Já, Robot a samozřejmě i posledních třech filmů z dystopické young adult série Hunger Games - Francis Lawrence.

Hororům se na televizních obrazovkách v posledních letech velmi daří a každým rokem se jich objevuje čím dál více. Většinou se ale jedná o prequely/sequely či přímo adaptace některých legendárních hororových filmů. Basilisk by tento trend následovat neměl a navíc by se mohl díky své tématice svést na bublině nafouknuté seriálem Westworld, který před nedávnem začal a pro HBO by měl být novou vlajkovou lodí po konci Game of Thrones.

https://www.youtube.com/watch?v=rdXlNH-Z26Q

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu