Channel Zero: Seznamte se se znepokojivým tvorem ze zubů

Channel Zero: Seznamte se se znepokojivým tvorem ze zubů | Fandíme seriálům
Seriál inspirovaný strašidelnými internetovými historkami se představuje v mrazivých ukázkách.

Creepypasta je označení hororových příběhů, jenž se ve velkém kopírují a šíří po internetu. Těm nejlepším z nich se mezi čtenáři daří často vyvolat větší hrůzu, než kdejakému současnému hororovému filmu. V nepřeberném množství všech příběhů můžeme najít všemožné bytosti (mezi širokou veřejností je z nich nejznámější asi postava Slender Mana) či jen hrátky s lidskou psychikou. Děsivosti creepypast ještě napomáhá časté anonymní autorství a zdání reálnosti. Mezi ty nejproslulejší patří například Annie96 Is Typing, Jeff The Killer, The Smiling Man a Candle Cove. Na motivy právě poslední zmíněné creepypasty byla natočená první série nového seriálu Channel Zero americké stanice SyFy.

Originální krátký příběh Candle Cove napsal Kris Straub a to ve stylu příspěvku na online fóru, na který následně reaguje řada uživatelů. Všichni diskutující se snaží rozpomenout na dětský pořad Candle Cove, na který se dívali jako malí, až jeden z uživatelů přijde s děsivým zjištěním (pro zájemce celé k přečtení v angličtině zde). První série Channel Zero s podtitulem Candle Cove se dle dosavadních informací původní creepypastou spíše jen inspiruje. Představuje nám dětského psychologa Mikea Paintera, jenž se vrací do svého rodného města, kde se chce pokusit objasnit, co se v roce 1988 stalo jeho dvojčeti Eddiemu a dalším čtyřem dětem, které zmizely. K tomu se snaží rozpomenout na dětský pořad z té doby, který by na děsivé události z jeho dětství mohl mít jistý vliv.

Do hlavní role byl obsazen Paul Schneider (Květy války, Jak vyloupit spermabanku), sekundují mu Fiona Shaw (teta Petunia z Harryho Pottera) jako jeho seriálová matka, Shaun Benson (Láska všemi deseti, Home Sweet Home), Natalie Brown (Hra o dítě, seriál Agresivní virus) a Luisa D'Oliveira (50/50, seriál The 100). První sérii zrežíroval Craig William Macneill (The Boy, krátkometrážní Late Bloomer), scénář k ní napsal Nick Antosca (Les sebevrahů, seriál Hannibal), který je spolu s Maxem Landisem (Viktor Frankenstein, Kronika), který je zároveň producentem.

Část diváků zajisté potěší fakt, že je seriál koncipován do formy antologie, tudíž každá řada bude vyprávět odlišný, uzavřený příběh. Obdobné, samostatně fungující série seriálů jsme v poslední době mohli vidět například u Temného případu a American Horror Story. Stanice Syfy svému hororovému projektu věří natolik, že rovnou rozhodla o natočení i druhé řady. Ta bude mít podtitul The No-End House a Amy Forsyth (Vánoční horor, seriál The Path) v ní navštíví bizarní domov hrůz, po čemž se jí nenávratně změní život. Zrežírovat ji má Steven Piet (Strýček John) a dočkáme se jí na podzim 2017.

Aktuální, první série Channel Zero startuje už 27. 9. 2016 a bude mít celkem šest epizod. Níže se na seznámení můžete podívat na trojici krátkých ukázek. Prozradíme, že sice neobsahují žádné lekací scény, ale slušně z nich zamrazí a vyvolají dost znepokojující pocity. Přesvědčte se sami a pak nám dejte vědět, jak na vás zapůsobily a co si o seriálu myslíte.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu