Dobrá znamení: Věřící žádají zrušení seriálu kvůli rouhačství

Dobrá znamení: Věřící žádají zrušení seriálu kvůli rouhačství | Fandíme seriálům
Amazon Studios/BBC Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Spolutvůrce předlohy a showrunner nebere petici příliš vážně.

Před pár týdny odstartoval na streamovací službě Amazon seriál Good Omens (Dobrá znamení) na motivy stejnojmenné knihy legendárního Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. Druhý zmíněný kývl na vznik seriálu, aby uctil památku svého dlouholetého kamaráda Terryho. A dokonce souhlasil s tím, že se bude na seriálu podílet jako scenárista a showrunner. 

Chtěl jistě dohlédnout na to, aby byla seriálová verze důstojnou podobou knihy a soudě podle reakcí diváků a novinářů je. Ale jak se dalo čekat s ohledem na náboženská témata, kdy se hodně sází na sarkasmus a nadhled, někteří věřící nejsou ze seriálu zrovna nadšení. 

Vznikla dokonce petice (má přibližně 20 tisíc podpisů), která žádá zrušení seriálu. A co na to říká Gaiman? To dal vědět na Twitteru:

"Žeru, že se chystají napsat Netflixu, aby zrušil Dobrá znamení. To mluví samo za sebe."

To mluví, protože Good Omens nespadají pod Netflix ale pod Amazon. Nicméně stěžovatelé chtějí psát Netflixu, což jim asi moc nepomůže.

Neil dál sdílel text, ve kterém stojí: "Požádejte Netflix: Zrušte rouhačskou sérii 'Good Omens," a okomentoval ho: "Tohle je tak krásné... Slibte mi, že jim to neřeknete."

Je opravdu těžké brát vážně někoho, kdo žádá zrušení seriálu tím, že bude psát firmě, která s ním nemá nic společného. A stejně tak je tu skutečnost, že všech šest dílů bylo uvolněno 31. května 2019 s tím, že další série nejsou v plánu a tím pádem by bylo poměrně těžké zrušit něco, co už nebude pokračovat. 

A asi vás nepřekvapí, že Amazon (nebo Netflix) nehodlá seriál zrušit (respektive přestat nabízet), nicméně si z toho obě dvě firmy udělaly legraci. 

Britská pobočka Netflixu na Twitteru zveřejnila reakci: "Dobře, slibujeme, že už další [Good Omens] nenatočíme."

Amazon na to reagoval vzkazem pro Netflix: "My zrušíme Stranger Things, pokud zrušíte Good Omens."

Asi vám došlo, že Stranger Things nabízí společnost Netflix, ne Amazon. Jak sami vidíte, boží cesty jsou skutečně nevyzpytatelné...

Zdroj: Neil Gaiman

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Hobnocuc | 28.06.2019 11:52
Proč se zaměňuje význam slova věřící a křesťan??? Ne každej kdo věří v cokoliv, tak píchá malý kluky do zadu a modlí se podle přikázání někoho kdo ukřižoval člověka, který hlásal že je bůh v každém z nás.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu