Jeho temné esence: Nová fantasy sága natočila hned dvě řady naráz

Jeho temné esence: Nová fantasy sága natočila hned dvě řady naráz | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
A kdo podle tvůrců namluví ikonického ledního medvěda?

Společně s Hrou a trůny a Westworldem se HBO na letošní Comic-Con rozhodlo přivést už jen svou chystanou novinku His Dark Materials, neboli Jeho temné esence. Tento fantasy seriál o světě, v němž jsou lidské životy nerozlučitelně provázány s mluvícími zvířaty zvanými démoni, televizní stanice propaguje jako svou novou vlajkovou loď po konci Trůnů a zatím nám nedala přílišný důvod o něm pochybovat. Obsazení vypadá famózně a dosavadně zveřejněné trailery projekt prezentují v tom nejlepším světle. Doufejme, že se tedy vše nakonec vyvrbí tak, jak upoutávky slibují. Pokud se nám totiž seriál zalíbí, nebudeme muset čekat na 2. řadu nijak dlouho. Tvůrci Jack Thorne a Jane Tranter odhalili, že už ji mají dávno natočenou.

Jelikož velká část protagonistů jsou děti, chtěli tvůrci najít způsob, jak zajistit, aby jim mladí herci mezi jednotlivými sériemi příliš nevyrostli. V knižní předloze totiž k žádným velkým časovým skokům nedochází, za jeden rok mimo kamery se ale může například představitelka hlavní hrdinky Dafne Keen změnit k nepoznání. Místo aby tedy prosili diváky o přimhouření oka, tak se tvůrci rozhodli natočit alespoň první dvě sezony pospolu. Místo osmi epizod pro 1. řadu mají tím pádem v zásobě epizod rovnou šestnáct. Nemáme ale očekávat, že prvních osm dílů striktně adaptuje pouze první knihu. Thorne se prý příběh pokoušel vyprávět co nejvěrněji předloze, sem tam se ale rozhodl jisté věci posunout. Nebuďte tedy překvapení, kdyby na vás už v 1. sérii vykouklo něco z druhé či třetí části knižní trilogie.

Poslední novou informací, která bude fanoušky jistě zajímat, je dabingové obsazení. Všichni démoni totiž samozřejmě mluví a jednou z hlavních postav je navíc lední medvěd Iorek Byrnison. Pokud jste si ovšem malovali, že z jejich úst uslyšíte hlasy svých oblíbených hollywoodských hvězd, budete zklamaní. Oficiální seznam jmen sice zatím zveřejněn nebyl, o dabing se ale postarají stejní herci, kteří přímo na place zvířata zastupovali a vodili jejich loutky. Tedy lidé talentovaní, leč neznámí.

His Dark Materials vycházejí z knižní trilogie Philipa Pullmana. Její první díl byl zpracován ve filmu Zlatý kompas, který se však nedočkal dobrého přijetí a podle mnohých nedokázal kvůli své krátké délce zachytit esenci knih. Od seriálu se čeká, že by mohl tuto chybu napravit.Knižní trilogie ve svém úvodu představuje sirotu Lyru ve světě, který se v mnohém podobá a v mnohém se liší od toho našeho.

Lyra pátrá po uneseném kamarádovi, odhaluje hrozivé plány únosů dětí a postupně se snaží porozumět zvláštního fenoménu zvaného Prach. Na nebezpečné pouti se k ní připájí kluk Will,vlastník speciálního nože, který umožňuje prořezat si průchody mezi různými světy. Lyra se postupně dovídá pravdu o svých rodičích, o svém osudu a se svým souputníkem se dostává do válečné vřavy proti nebeským sílám, která vede až k samému vyvrcholení epického fantaskního putování plného magie, zvláštních artefaktů, démonů a paralelních světů.

Zdroj: SlashFilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Barbora | 05.08.2019 14:56
Ne, prostě vzali knižní předlohu a udělali z toho další fantasy seriál.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu