Ruská verze Černobylu se představuje v prvním traileru

Ruská verze Černobylu se představuje v prvním traileru | Fandíme seriálům
Ruská verze nabídne velmi odlišný pohled na jadernou katastrofu.

Historická minisérie HBO Černobyl se setkala s velmi pozitivními reakcemi ze strany diváků i recenzentů. Seriál byl dokonce nominován na neuvěřitelných 19 cen Emmy. Ale ne všichni jsou z projektu nadšení, jeho přijetí v Rusku bylo pochopitelně mnohem chladnější než směrem na západ. 

Důvod je prostý, seriál ukazuje Sovětský svaz a jeho politiky v ne úplně lichotivém světle. Rusko má samozřejmě jiný pohled na věc a ten bude prezentován v seriálu stanice NTV.

Na projekt dokonce zhruba 460 tisíc dolary přispělo i ruské Ministerstvo kultury, očividně pohlaváři chtějí, aby to bylo něco, čemu bude ruské publikum tleskat ve stoje. 

Zápletka se údajně zaměří na agenta KGB, který se bude pokoušet odhalit špiona CIA, jenž působí právě v jaderné elektráně v Černobylu. Že se nic takového nikdy neprokázalo ruské filmaře zřejmě příliš netrápí.

Nedávno se dostal na internet trailer seriálu, který si můžete přehrát a zkusit si porovnat, jaký zážitek to bude, oproti seriálu HBO:

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 7

Mihič | 21.08.2019 20:39
Bohužel samotná zápletka seriálu dokazuje, že se toho v Rusku za tu dobu moc nezměnilo a kritika SSSR ve skvělém Černobylu od HBO byla vyobrazena na jedničku. Navíc dle traileru to vypadá na slušnou telenovelu, takže posílám gratulaci tvůrcům.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu