Netflix zkouší uvádět epizody s týdenním odstupem

Netflix zkouší uvádět epizody s týdenním odstupem | Fandíme seriálům
To, čeho se někteří obávali, se možná stává realitou.

Streamovací společnost Netflix vsadila velmi sympatický model a to ten, že nezveřejňuje jednotlivé epizody svých seriálů s odstupem, ale vypouští do "světa" celé řady seriálů najednou. 

A pro diváky je to rozhodně pozitivní věc, nemusejí čekat na další díly několik dnů. U tohoto přístupu se pak inspirovaly i jiné streamovací společnosti, ale ne všechny.

Jak bylo řečeno, pro předplatitele je to fajn, ale z ekonomického hlediska to úplně vhodný přístup není. Nemotivuje to předplatitele k tomu, aby si platili službu na další měsíce, když své oblíbené seriály mohou zhlédnout za víkend. A kolem sérií zveřejňovaných najednou nevytvářejí média takový povyk - zájem rychle utichá.

Dalo se tak tušit, že dříve nebo později začne Netflix přemýšlet o změně a zdá se, že to začalo. Objevily se informace, že Netflix testuje novou formu zveřejňování (novou pro Netflix, jinde je běžná) a to konkrétně u kulinářské show The Great British Baking Show

Třicátého srpna měl premiéru první díl desáté řady. Ano, jen první díl. Stejně tak v případě talentové show Rhythm + Flow se počítá s tím, že každý týden bude zveřejněna jen jedna epizoda.

To samozřejmě znervóznilo některé diváky, kteří mají obavy z toho, že by to mohlo postihnout více sérií, nicméně Netflix na Twitteru vysvětlil své rozhodnutí následovně:

"Týdenní zveřejňování licencovaných pořadu (jako Great British Baking Show) není ničím novým a cílem je udržet vítěze Rhythm + Flow jako překvapení, zkoušíme něco nového! ale u dalších pořadů k tomu nedojde."

V dalším tweetu pak Netflix na dotazy, zda plánuje změnu strategie zveřejňování reagoval: "Neměníme."

Chce se říct, že zatím. Dá se tušit, že Netflix testuje reakci diváků a stejně tak se dá tušit, že to má souvislost s tím, že v listopadu odstartuje velký konkurent Disney+, který plánuje nabízet seriály po týdnu

Na druhou stranu je nutné zmínit, že to není poprvé, co Netflix vsadil na podobný přístup. Především to platí pro pořady komiků a projekty vznikající v mezinárodní produkci. A zatím se to obešlo bez větší kritiky ze strany předplatitelů. Ovšem není těžké si představit, že pokud bychom se týdenního modelu dočkali například u Stranger Things a dalších seriálových hitovek, pak by byly nespokojené hlasy hodně slyšet.

Zdroj: Slashfilm, TheWrap

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu