Gormenghast: Neil Gaiman chystá fantasy sérii zasazenou do obřího hradu spoutaného prastarými rituály

Gormenghast: Neil Gaiman chystá fantasy sérii zasazenou do obřího hradu spoutaného prastarými rituály | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
V nadcházejících letech nebude na televizních obrazovkách nouze o fantasy seriály. 

Stanice Showtime se pustí do fantasy série založené na knihách Mervyna Peaka. Série Gormenghast bude vycházet ze stejnojmenné knižní trilogie. První díl s názvem Titus Groan (Titus žal) vyšel v roce 1946. Další knihy Gormenghast a Titus Alone (Už jen Titus) následovaly v letech 1950 a 1959. Autor před svou smrtí v roce 1968 nedokončil čtvrtý díl Titus Awakes. Dílo dopsala vdova po Peakovi Maeve Gilmore a bylo publikováno až v roce 2011.

Svědectví: Postapokalyptický Kingův opus magnum našel záporáka
 

Peake ve svých knihách umně mísí prvky gotického románu, fantasy, komedie i hororu a výsledkem je surreálný, do absurdních detailů líčený svět, v jehož dusivé atmosféře začíná klíčit revoluční změna. Hlavním hrdinou je Titus, jenž se narodil do šlechtické rodiny v rozhlehlém městském hradě zvaném Gormenghast, který je ze všech světových stran izolován od zbytku světa neobyvatelným územím. Přestože je Titus následníkem hradního trůnu, touží prozkoumat okolní svět a uprchnout z hradu, zatímco hradní obyvatelé pokračují v provádění prastarých rituálů, jejichž pravý účel je již dlouho zapomenut.

Výkonnými producenty jsou spisovatel Neil Gaiman a scenárista Akiva Goldsman. Stanice Showtime objednala scénář pro celou první sérii. Showrunner projektu Toby Whithouse (Dr. Who, Cena za lidskost) momentálně shání další scenáristy. Knižní sága byla poprvé adaptována v roce 2000 na stanici BBC. Čtyřdílná minisérie s Jonathanem Rhysem Meyersem v hlavní roli sice díru do světa neudělala, ale vysloužila si alespoň vcelku příznivé reakce (IMDb 7.4/10 a 82% na ČSFD po 112 hodnoceních).

Zdroj: HollywoodReporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu