Sandman: Neil Gaiman slibuje, že seriál od Netflixu bude věrný komiksové předloze

Sandman: Neil Gaiman slibuje, že seriál od Netflixu bude věrný komiksové předloze | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit dalších 8 obrázků
Tvůrce kultovního komiksu se bude na seriálu podílet jako výkonný producent.

Intenzivní a atmosférický kultovní komiks Sandman se do hledáčku filmařů dostal už několikrát, ale zatím bez výsledku. V červenci tohoto roku ale bylo oznámeno, že seriálovou verzi nabídne Netflix. Showrunnerem bude spoluscenárista Wonder Woman Allan Heinberg a jako producenti mu budou pomáhat expert na komiksové adaptace David S. Goyer a také tvůrce komiksu Sandman Neil Gaiman.

Samozřejmě v případě tak populárního a milovaného komiksu vyvstává klasická otázka: „Bude adaptace dostatečně ctít předlohu?“ Na to má odpověď sám Gaiman a fanoušky jistě potěší. Tvůrce na Redditu slíbil nejen to, že seriál bude respektovat nádech a styl komiksu, ale také jeho příběh. A protože se bude Neil na tvorbě seriálové verze podílet, dá se tušit, že si pohlídá, aby tomu skutečně tak bylo. Ostatně, je to jedno z jeho nejvýraznějších „dítek“.

Pokud komiks Sandman neznáte, tak začal vycházet v roce 1989 a skončil v roce 1996 sleduje osudy rodiny bytostí známých jako Věční (v angličtině jejich jména vždy začínají na D, český překlad operuje se jmény jako Touha, Zoufalství nebo Osud), kdy je jedním členem právě Sandman (známý také jako Sen a pod dalšími jmény), který ale paradoxně často není běžným hlavním hrdinou, ale pojítkem mezi jednotlivými příběhy.

Komiks Sandman se stal jedním z pilířů komiksového nakladatelství Vertigo (spadá pod DC Comics) a dočkal se velmi pozitivního ohlasu. Ať už díky netradičním postavám, případně povedené kombinaci mytologii, historie a hororových prvků. O filmové verzi se začalo uvažovat už v devadesátých letech, ale bez úspěchu.

V roce 2007 se pak Gaiman nechal slyšet, že než aby vznikla špatná adaptace, tak raději žádná. O šest let později bylo oznámeno, že vznikne film pod dohledem Davida S. Goyera s Josephem Gordonem-Levittem v hlavní roli. O tři roky později Joseph oznámil odchod od projektu a v roce 2019 vyšlo najevo, že místo filmu vznikne seriál pro Netflix, na kterém se jako producent bude podílet také Goyer.

Zatím není bohužel známo, kdy se seriálu dočkáme, ale snad brzy, protože Netflix komiksové adaptace (a i ty svéráznější, viz Umbrella Academy) umí.

Zdroj: Reddit (skrze CBR)

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu