The Haunting of Bly Manor: Kterými hororovými příběhy se tvůrce nechal inspirovat?

The Haunting of Bly Manor: Kterými hororovými příběhy se tvůrce nechal inspirovat? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Následovník The Haunting of Hill House se inspiruje nejenom románem Utažení šroubu od spisovatele Henryho Jamese.

Druhá sezóna hororové antologie The Haunting dorazí na Netflix někdy v průběhu příštího roku. Již dříve jsme vás informovali o tom, že se The Haunting of Bly Manor inspiruje hororovou novelou Utažení šroubu (The Turn of the Screw) od spisovatele Henryho Jamese z roku 1898, jenž pojednává o mladé vychovatelce, která se stará o dva malé sirotky v panském sídle na venkově. Čím dál více ale získává paranoidní podezření, že její svěřence pronásledují duchové. Showrunner seriálu Mike Flanagan ovšem prozradil, že zmiňovaný román nebude jediným příběhem, kterým se ve scénáři inspiroval.

The Haunting of Bly Manor: Vrací se Victoria Pedretti, neboli Nell
 

Dle Flanagana bude Utažení šroubu pouze jedním z mnoha příběhu od autora Henryho Jamese, které do scénáře zakomponoval: „Román Utažení šroubu byl zadaptován již několikrát. Víme, jak tento příběh dokonale pasuje do formátu celovečerního filmu. My ovšem pracujeme na celé televizní sérii, takže jsme se rozhodli do příběhu zasadit tucet příběhů od Henryho Jamese, které jsou všechny určitým způsobem propleteny.

Myslím, že Utažení šroubu je páteří nadcházející sezóny. Tento příběh se line sérií od začátku do konce. Avšak v sérii se zaměříme i na The Jolly Corner, The Romance of Certain Old Clothes a mnoho dalších úžasných příběhů, které diváci ještě ve filmu nebo seriálu nikdy neviděli. Začátek seriálu se divákům možná bude zdát povědomí, jako něco, co už někdy viděli, ale hned v první epizodě se tento pocit něčeho viděného vytratí“ dodává Flanagan.

Mike Flanagan stejně jako u The Haunting of Hill House zrežíruje všech deset epizod. Z The Haunting of Hill House se vrací do druhé série Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel a Catherine Parker. Obsazení doplní T'Nia Miller (Roky a roky), Rahul Kohli (iZombie) a Amelia Eve (Ill Manors). Příští rok se Utažení šroubu dočká ještě jedné adaptace. Filmová verze nese název The Turning a hlavní roli si zde zahrála Mackenzie Davis (Terminátor: Temný osud). Americká premiéra The Turning je nastavena na 24. 1. 2020.

V galerii si můžete prohlédnout fotografie k filmu The Turning.

Zdroj: Slahsfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu