Ostrý přechod na DVB-T2 odstartoval – ČT na něj upozorňuje speciálním piktogramem

Ostrý přechod na DVB-T2 odstartoval – ČT na něj upozorňuje speciálním piktogramem | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Přechod na nový televizní standard začal, kdy se změna dotkne i vás?

Dne 27. 11. byla spuštěna první vlna přechodu z vysílacího standardu DVB-T na DVB-T2. Změna se jako první dotkla diváků v Praze a ve středních Čechách, kteří přijímají signál z vysílačů Cukrák a Žižkov. V průběhu příštího roku budou následovat další regiony po celém území České republiky. Diváky, kterých by se přechod mohl týkat, začala upozorňovat Česká televize varovným piktogramem v pravém horním rohu obrazovek.

Vánoce na České televizi
 

Speciální piktogram znázorňuje vysílač s vykřičníkem, jeho podobu najdete na prvním obrázku v galerii pod článkem. Tuzemské televizní stanice se řídí vládou schváleným harmonogramem přechodu. Pro Českou televizi to znamená, že začala své vysílání vypínat jako první, a to od data 27. 11. Přepnutí ze standardu DVB-T na modernější DVB-T2 bude následně v jednotlivých regionech pokračovat tak, aby v červnu po celém Česku vysílala ČT již jen v novém standardu DVB-T2.

K přechodu na nový vysílací standard dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod. Změna se týká všech, kteří přijímají televizní signál pomocí klasické pokojové nebo venkovní antény, případně společné televizní antény a dosud na modernější formát nepřešli. Česká televize dále zveřejnila informační leták, který si rovněž můžete prohlédnout v galerii níže. V letáku zjistíte, kdy bude ČT vypínat DVB-T ve vašem regionu. Dále informuje o tom, že pokud se vám objevuje na televizní obrazovce stanice ČT s logem HD, tak se vás přeladění netýká.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu