Disney+ vs. Netflix aneb jak si služby měsíc po zahájení souboje titánů vedou

Disney+ vs. Netflix aneb jak si služby měsíc po zahájení souboje titánů vedou | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 24 obrázků
Studie zkoumá, jak jsou uživatelé spokojení s novou službou Disney+, a jak ovlivní jejich vztah ke stávajících streamovacím službám.

Streamovacích služeb přibývá a přibývá, ale dvěma největšími hráči na trhu jsou dlouholetý král streamovaní Netflix a nováček Disney+, který přitáhl miliony fanoušků díky velké knihovně lákavého obsahu. Nová studie zkoumá, zda může Disney+ Netflix ohrozit. 

Disney blokuje reklamy Netflixu na několika televizních stanicích
 

Jedna nová hovoří mírně ve prospěch Disney+, nebo přinejmenším ukazuje, že uživatelé, co si službu předplatili, jsou s ní spokojení. Když byli uživatelé tázaní, jak je pravděpodobné, že by v příštím půl roce zrušili Disney+, jako více či méně nepravděpodobné to označilo 66% z nich. U Netflixu uvádělo "jen" 65% uživatelů, že považují za více či méně nepravděpodobné, že by službu rušili.

Pro Disney+ může být ještě víc potěšující další číslo. Jedna z následujících otázek se ptala na to, jakou službu by si lidé vybrali, pokud by mohli zvolit jen jednu (Netflix nebo Disney+). V tomto případě by 64,13 % volilo Disney+, zatímco 34,87 % Netflix. 

Další zajímavá věc je to, že u 81 % lidí hrála při objednání Disney+ roli také nostalgie a 48% z uživatelů kouká převážně na staré klasiky. Což je něco co by mohlo Netflixu do budoucna chybět, tomu se knihovna klasik stále ztenčuje, jak postupně vznikají služby jednotlivých studií, které si berou svoje klasiky zpátky k sobě. Pokud jde o jednotlivé další služby, tak Netflix předplácí 90% uživatelů Disneyho, Hulu 61% (uživatelé Disneyho mají slevu), Amazon 51% (spoustu američanů si ho předplácí hlavně kvůli slevám na poštovní objevnávky), HBO Now 16% (často v balíčku s kabelovkou), Youtube TV 24% (někteří si YT TV platí kvůli vypnutí YT reklamy, nebo v balíčku s YT Music), Apple TV+ 9% (k novým Apple produktům je zdarma) a necelých 5%  uživatelů Disney+ si platí ještě nějakou další službu.

A pokud jde o spokojenost současných předplatitelů, tak většina je spokojená, bez ohledu na technické problémy při startu služby, nicméně, pokud by došlo k navýšení měsíčního poplatku na úroveň 11 až 13 dolarů (aktuálně je to 6,99), tak by si Disney+ dál předplácelo jen 21 % z cca 1 500 dotazovaných předplatitelů Disney+.

Zatím tedy zjevně nehrozí nějaká extrémní varianta, kdy by uživatelé začali po spuštění Disney+ z Netflixu houfně mizet. Minimálně tedy ne kvůli tomu, že by na Disney+ přecházeli a vystačili si s ním. Do budoucna nemůžeme vyloučit, že Netflix bude bolet to, jak mu nadále budou vznikající služby filmových studií zmenšovat jeho (z velké části pronajatou) knihovnu starších titulů. A v momentě, kdy si uživatelé budou moci předplatit třeba pět různých plnohodnotných služeb, tak pravděpodobně velká část z nich začně přemýšlet o tom, jestli si vůbec může dovolit platit všechny. Ale to jsou všechno otázky pro budoucnost, zatím se nic moc neděje.

Zdroj: Max Borges Agency

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu