Přátelé: Jeden z nejpamátnějších momentů vznikl náhodou

Přátelé: Jeden z nejpamátnějších momentů vznikl náhodou | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 10 obrázků
Ikonický přeřek z Rossovy svatby se zrodil zásluhou skutečné chyby Davida Schwimmera.

V kultovním sitcomu Přátelé se objevila velká hromada památných chvilek. Vlastně jich bylo tolik, že je těžké si je pamatovat, ale málokdo si asi nevybaví moment z Rossovy svatby s Emily, kdy místo jména své nastávající Ross pronesl "Rachel." 

Přátelé očima Gunthera v nejnovějším rozhovoru! Jak dnes vypadá?
 

To spustilo vlnu dalších zábavných událostí, ovšem pravdou je, že nešlo o prvotní nápad scenáristů, ale jako inspirace posloužil skutečný přeřek představitele Rosse David Schwimmera. Scenáristé Greg Malins a Saul Austerlitz prozradili, že nápad s prohozenými jmény vznikl během příprav na předchozí epizodu, kdy si tvůrci nebyli jistí, jakým směrem se příběh Emily a Rosse vydá. 

Pak ale během zkoušení na natáčení David Schwimmer pronesl místo: "Emily, je tu taxík," "Rachel, je tu taxík," a bylo to. Malins se podíval na Davida Cranea (jeden z hlavních tvůrců seriálu, pozn. redakce) a řekl: "To je ono." 

Nejen, že to fungovalo po příběhové stránce, ale radost z toho měla i představitelka Emily, britská herečka Helen Baxendale. Původně se totiž plánovalo, že v následující řadě bude mít víc prostoru, ale Helen byla těhotná a nechtěla dlouhodobě zůstávat v USA a záměna jména pak vyústila v to, že Emily už nebyla výraznou součástí děje, což herečce vyhovovalo.

Je otázkou, jak by příběh Rosse a Rachel vypadal, pokud by se David nespletl, nicméně je dobře, že to nemusíme zjišťovat, protože se z omylu vyklubal začátek velmi zábavné dějové linky Přátel.

Zdroj: SR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Martina | 03.01.2020 16:25
To Alfonso Asi jste článek nečetl pozorně.. Přeřek vznikl když Ross ve větě "Emily, je tu taxík." řekl "Rachel, je tu taxík." Díky tomuto náhodnému přeřeku dostali scénáristé nápad, že se Ross přeřekne při svatebním slibu. Původní autentický přeřek v seriálu není.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu