Zaklínač: Závěrečná scéna měla být jiná a proč došlo k zásadní změně

Zaklínač: Závěrečná scéna měla být jiná a proč došlo k zásadní změně | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 138 obrázků
Dvě ústřední postavy měly mít původně v samém závěru první řady mnohem delší rozhovor.

Článek vyzrazuje závěr první řady seriálu.

Showrunnerka nového fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher) Lauren Schmidt Hissrich na svém Twitteru odhalila dvě zajímavosti o rozhodnutích ohledně podoby nedávno vydané první řadě. První se týká původní verze závěru celé série. Druhá pak představuje spíš její komentář ohledně toho, proč se, na rozdíl od předlohy, rozhodli pokrývat hned od počátku příběhy nejen Geralta, ale i Yennefer a Ciri.

To je mezi fanoušky jedna z relativně častých výtek vůči první řadě Zaklínače obecně. První kniha s postavou Geralta, Poslední přání, totiž představuje vícero samostatných povídkových příběhů. Ciri ani Yennefer v nich figurují málo (nebo vůbec), objevují se více až v pozdějších knihách. Podle Hissrich však bylo pro seriál nutné, aby obě postavy představila pořádně hned od začátku.

„Pokud by byli diváci v první sezoně zainvestovaní jen do Geralta, pak by jim byla představená Yennefer a o pár řad později by potkali Ciri – bylo by to potenciálně složité vysvětlit: 'zapomeňte na lovení monster. Vezměte vše, co jste poslední dva až tři roky sledovali a zahoďte to pryč. Protože ta malá holka, kterou jste zrovna teď potkali? ONA je klíčem celého tohohle světa a bude od teď ve středu skoro každého příběhu',“ napsala na vysvětlenou Hissrich.

A v čem se měl původně lišit závěr první série? Podle stránky scénáře, který showrunnerka v jednom svém tweetu sdílela, měli původně diváci vidět mnohem delší dialog mezi Geraltem a Ciri, než jaký nakonec dostali. Celý jejich rozhovor se měl točit okolo osudu, nakonec ale byla scéna razantně sestříhaná. Níže si ji ale můžete přečíst v původním kompletním zněním. V galerii pak najdete hromadu fotografií.

Zdroj: Twitter, foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu