Zaklínač: Propojení dějových linek inspiroval Dunkerk Christophera Nolana

Zaklínač: Propojení dějových linek inspiroval Dunkerk Christophera Nolana | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 142 obrázků
Showrunnerka stojící za seriálovým Zaklínačem odhalila několik zajímavostí o jeho přípravách.

Článek obsahuje naznačení stavby děje první řady seriálu. Pokud jste zatím neviděli alespoň první tři epizody, tak dál čtěte pouze na vlastní nebezpečí.

Nový fantasy seriál Zaklínač (The Witcher) je již několik dní celý ke zhlédnutí na Netflixu. Jeho autorka, showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich, dala rozhovor časopisu TV Guide, v kterém prozradila různé zajímavosti ohledně jeho natáčení a příprav. Například, jak ji inspiroval válečný snímek Dunkerk od režiséra Christophera Nolana.

Co může ze začátku diváky Zaklínače zmást, je fakt, že seriál není striktně chronologicky vyprávěný. Skáče relativně často v čase a postavy, které byly v jeden moment zabité, se později mohou objevit v jiné scéně zase naživu. Podle Hissrich to byl tvůrčí záměr. „Hodně jsem se snažila, aby to nebylo publiku hned od začátku jasné. Nechtěla jsem to na ně hodit s tím, že tohle potřebují chápat hned od začátku. Chtěla jsem tomu dát takový živoucí dojem, pokud znáte předlohu, tak můžete pochytit nápovědy už v první epizodě. Ale snad se to dá sledovat s očekáváním, že se vše děje ve stejný okamžik a pak vám exploduje hlava. Coby divák, co víc byste si mohl přát?,“ řekla showrunnerka.

Dále sdělila, jak ji toto zpracování s různými časovými rovinami vůbec napadlo. Přiznala, že ji k tomu inspiroval režisér Christopher Nolan a jeho snímek Dunkerk, popisující evakuaci spojeneckých vojsk za druhé světové války. V něm jsou divákovi představeny tři dějové roviny mapující zvlášť okamžiky v rámci jednoho týdne, jednoho dne a jedné hodiny. To je aspekt, na základě kterého showrunnerka podle svých slov založila nechronologické vyprávění různých časových linek najednou, tak, jak jsme se dočkali v první sérii Zaklínače.

Galerii najdete plnou fotek ze seriálu, níže si ještě můžete pro připomenutí pustit jeden ze zveřejněných trailerů.

Zdroj: TV Guide, foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu