Simpsonovi: Najít město Springfield není legrace

Simpsonovi: Najít město Springfield není legrace | Fandíme seriálům
20th Century Television
Zobrazit dalších 30 obrázků
Kde se vlastně (možná) nachází ono legendární město, ve kterém sídlí ikonická animovaná rodinka?

I ti, kteří viděli jen pár dílů kultovního seriálu Simpsonovi určitě vědí, že jejich domovským městem je Springfield. Jenže není jasné, ve kterém státě USA se nachází (ve Spojených státech amerických je více než 30 míst s tímto jménem). A zjistit to není žádná legrace, speciálně pak s ohledem na to, že sami tvůrci záměrně mlží (když má zaznít přesná lokace, je "náhodnou" věta přerušena, pokud se má město objevit na mapě, není divákům ukázána tak, aby bylo jasné, kde Springfield je atd.). 

Navíc je tu ten problém, že ve Springfieldu nebo v jeho okolí najdete skoro vše od pouští, přes pláže, až k hlubokým lesům. Zdá se tak, že animovaný Springfield neodkazuje na žádné reálné místo, ale to fandům nebrání ve snaze vypátrat, zda přece jen některý ze Springfieldů neposloužil alespoň jako částečná inspirace pro seriálovou verzi. 

Sbírají tak různé indicie a používají takzvanou vylučovací metodu, aby se dopátrali toho, ve kterém státě by se Springfield mohl nacházet. A nápověd v seriálu nebylo málo, nicméně, některé ovšem neodpovídají realitě, například bylo zmíněno, že Springfield sousedí se státy Ohio, Nevada, Maine a Kentucky, což by bylo poněkud problematické s ohledem na to, že ze zmíněných států spolu sousedí pouze Ohio a Kentucky, Nevada a Maine rozhodně nejsou v jejich blízkosti. Jak bylo řečeno, nápověd bylo v seriálu (a filmu) dost a s jejich pomocí bylo vyřazeno cca 40 míst, kde by se Springfield mohl nacházet. 

Zůstalo tak šest pravděpodobných lokací a to Virginie, Illinois, Arkansas, Oklahoma, Kansas a Nebraska. A tady už to začíná být záludné. Virginie se sice nachází u oceánu, ale v seriálu bylo zmíněno, že během občanské války byl Springfield na straně Unie, což by Virginii vyloučilo. V tom případě zbývají dva státy a to Arkansas a Illinois. 

Z této dvojice se jako pravděpodobnější možnost jeví Illinois. Proč? V zimě je tam velké množství sněhu, je poblíž jezera, což sice není oceán, ale je to velká vodní plocha a naznačují to i další indicie. 

Jsou ale tací, kteří věří, že Springfield neodkazuje na žádné realné místo, ale jde o součást fiktivního státu známého jako Severní Tacoma, o níž režisér filmu a několika epizod seriálu David Silverman vtipkoval jako o místě, kde se Springfield nachází.

Je jasné, že si s diváky tvůrci hrají. A proč ostatně ne. Pro nadšence do geografie jde o něco, co si jistě užívají a spoustě ostatních je asi jedno, jak to s tím Springfieldem vlastně je.

Zdroj: TheRealJims, SR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu