Apple TV+ nabírá miliony uživatelů, ale většina neplatí

Apple TV+ nabírá miliony uživatelů, ale většina neplatí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Na papíře jde o lepší čísla, než má Disney+ nebo Hulu, ale má to háček.

Kdo dnes nemá svou streamovcí službu, jako by nebyl. Tím se řídí i společnost Apple, která moc dobře ví, jak důležití jsou předplatitelé různých služeb a tak v 1. 11. 2019 v USA společnost spustila streamovací službu Apple TV+. A pokud jde o čísla, je úspěšná. Vlastně velmi úspěšná. Podle analytické společnosti Ampere Analysis má jen v USA Apple TV+ 33,6 milionů uživatelů. To je více, než mají streamovací služby Hulu (spuštěna byla v roce 2010, aktuálně má 31,8 milionů uživatelů) a nedávno spuštěná Disney+ (23,2 milionů uživatelů). Apple TV+ navíc v tuhle chvíli funguje daleko víc mezinárodně, než obě dvě zmíněné platformy, takže celkový počet uživatelů je ještě větší.

Apple si pro svou streamovací službu Apple TV+ ulovil Alfonsa Cuaróna
 

Na první pohled se tak zdá, že se Apple může plácat po zádech. Ale je tu pár háčků, kvůli kterým není počet 33,6 milionů uživatelů zase tak oslňující. V první řadě společnost Ampere Analysis upozornila, že jde zatím o prvotní odhady, které se mohou měnit a zadruhé je tu skutečnost, že podle Ampere Analysis drtivá většina uživatelů Apple TV+ za svou službu neplatí, ale využivají jednoročního předplatného zdarma, které zákazníci dostanou při nákupu nových výrobků Apple (iPhone, iPad, Mac atd.).

Výzkumný manažer Ampere Analysis Daniel Gadher ale tvrdí, že aktuálně není pro Apple problémem to, že si většina lidí službu nepředplácí, protože podle něj je Apple TV+ především nástrojem, který má podpořit prodej výrobků od Apple a posilování jeko ekosystému.

Vyvstává samozřejmě otázka, kolik z neplatících uživatelů bude pokračovat v užívání služby poté, co vyprší nabídka zdarma, ale s ohledem na to, že je katalog titulů Apple TV+ poměrně malý ve srování s konkurecí, se dá očekávat výrazný odliv lidí. Aktuálně Apple nabízí 16 svých originálních seriálů a filmů, což není oslňující číslo. A narůstat bude jen poměrně pomalu.

Je ale fér zmínit, že zmíněná služba Disney+ také nabízí roční předplatné zdarma a to pro některé zákazníky telekomunikační firmy Verizon. Odhaduje se, že by právě ti mohli tvořit až jednu třetinu uživatelů Disney+. Nicméně, na rozdíl od Apple TV+ to není většina uživatelů. 

To, jak si Apple TV+ povede v budoucnu, ukáže až čas, ale pokud Apple rychle nerozšíří knihovnu titulů, tak se dá čekat, že spousta lidí nebude ochotna platit 4,99 dolaru / 129 Kč měsíčně příliš dlouho.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu