Perníkový táta: Herci se kvůli seriálu skutečně museli naučit vařit drogy

Perníkový táta: Herci se kvůli seriálu skutečně museli naučit vařit drogy | Fandíme seriálům
Sony Pictures Television
Zobrazit dalších 10 obrázků
Herci si museli projít netradiční průpravou.

Není sporu o tom, že seriál Perníkový táta/Breaking Bad patří k nejlepším televizním projektům za dlouhou dobu. Série ukazující životem zklamaného středoškolského učitele Waltera Whitea (Bryan Cranston), který se s pomocí svého bývalého studenta Jesseho Pinkmana (Aaron Paul) začne živit výrobou pervitinu, je rozhodně povedeným kouskem.

Nicméně, není snadné docílit toho, aby na obrazovce vypadala výroba drog realisticky a tak byli herci v hlavních rolích, tedy Bryan Cranston a Aaron Paul "zaškoleni" a naučili se skutečný postup pro výrobu pervitinu

Jedním z důležitých prvků příběhu bylo to, že Walter jako bývalý učitel chemie vyráběl velmi kvalitní (a do modra zabarvený) produkt a bylo tak nutné, aby během toho působil přesvědčivě.

Velké množství scén se odehrávalo v nejrůznějších varnách a filmaři nechtěli, aby pánové během příprav drogy působili jako někdo, kdo vůbec neví, co dělá a tak bylo rozhodnuto, že se herci naučí, jak se skutečně připravuje pervitin.

Byli tak povoláni agenti DEA (americký Úřad pro potírání drog) a také zkušení chemikové, aby Aarona a Bryana zaškolili a skutečně je naučili, jak připravit neblaze proslulou drogu a to, jaká rizika jsou s tím spojena.

Vyšlo to, ti, co propadli seriálu (a nebylo jich málo) jistě potvrdí, že Bryan i Aaron postupem času působili jako experti ve vaření drog.

Nicméně, jak prozradila jedna z konzultantek u Perníkového táty, vysokoškolská profesorka chemie doktorka Donna Nelson, to, co bylo k vidění v seriálu bylo poměrně autentické, ale ne úplně přesné s ohledem na to, že tvůrci nechtěli poskytnout návod, jak skutečně připravovat drogy. Proto bylo například modré barvy pervitinu docíleno s pomocí cukrovinek.

Zdroj: ScreenRant, Mental Floss

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu