Pán prstenů: Fantasy seriál obsadil klíčovou roli, natáčení je v plném proudu

Pán prstenů: Fantasy seriál obsadil klíčovou roli, natáčení je v plném proudu | Fandíme seriálům
Nový Zéland se opět proměnil ve Středozem. Režisér sdílí první fotku z nočního natáčení.

Amazon vezme fanoušky Pána prstenů zpátky do Středozemě v seriálu, který se podívá do období Druhého věku, kde potkají třeba známou elfskou vládkyni Galadriel, ale i zcela nové tváře. Klíčové role nebo jedné z hlavních rolí se ujme britský herec Maxim Baldry, jehož jméno je se seriálem spojováno od loňského podzimu. Vidět jste jej mohli v seriálech Years and Years nebo Hollyoaks, ale ještě předtím dělal jako kluk společnost Mr. Beanovi ve filmu Prázdniny pana Beana.

Pán prstenů: Seriál oficiálně představil obsazené herce
 

Natáčení prvních dvou epizod před několika dny pod dohledem režiséra J.A. Bayony odstartovalo na Novém Zélandu, kde Peter Jackson před lety natáčel jak trilogii Pána prstenů, tak trilogii Hobita. Filmování probíhá v malém historickém městečku Riverhead a jeho okolí. Níže můžete kouknout na fotografii z nočního natáčení. Umělé osvětlení vytvořilo zvláštní efekt na stromě, který vypadá jako mrak. Fotku sdílel Bayona na Instagramu.

Seriál by se měl zaměřit na dosud filmařsky nezpracované příběhy z dávné minulosti Středozemě, z Tolkienových textů se zřejmě bude vycházet jen volně. Sérii připravuje společnost Amazon pro svoji streamovací platformu Prime. Za práva zaplatila obřích 250 milionů dolarů a také vlastní seriál má být extrémně nákladný. Hovoří se o pěti sezonách, v současnosti jsou v přípravě dvě. Točit se bude na Novém Zélandu.

Showrunnery jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce spolupracuje Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021.

Zdroje: Deadline, Redanian Intelligence

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu