Opomíjené seriály o kterých se moc nemluví, ale mělo by se

Opomíjené seriály o kterých se moc nemluví, ale mělo by se | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 37 obrázků
Představujeme výborné seriály posledních čtyř let, o kterých jste nejspíš neslyšeli. A je ohromná škoda.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7

Too Old To Die Young

Poslední titul je určen převedším pro všechny nadšené příznivce filmové tvorby Nicolase Windinga Refna. Desetidílná minisérie, kterou sám Refn označuje za 12hodinový film, oplývá všemi Refnovými trademarky. Předlouhé záběry, ve kterých někdo jde, stojí, nebo se “nic“ neděje, brutální krvavé scény, dlouhé všeříkající pohledy, minimum dialogů, a především dechberoucí audiovizuální zpracování s neonovými nádechy a dunivým hudebním koncertem Refnova dvorního skladatele Cliffa Martineze. To vše je zde zahrnuto v míře, kterou devadesátiminutové tituly z ranku Jen Bůh odpouští a Neon Demon pouze načrtly. Too Old To Die Young by se dalo popsat jako gangsterka, kde policie bojuje s nástupem mexické mafie do USA. Avšak všem, co viděli z tvorby tohoto režiséra více filmů než výtečný a pro Refna atypický Drive, by mělo být jasné, že dvanáctihodinové orgie budou něčím mnohem víc.

Sonda do nitra amorálních postav, z nichž nejvíce divák přilne k postavě Milese Tellera coby “dobráka, který se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě.“ Miles Teller zde nahrazuje zachmuřeného nemluvného hrdinu, kterého v jiných filmech od Refna ztvárnil Ryan Gosling, a kupodivu ho dokázal napodobit a zahrát se ctí. Too Old To Die Young rozhodně není pro všechny, není ani pro každého pátého z vás. Too Old To Die Young je náročnou podívanou, kterou bude mít chuť dokoukat až do konce pouhé minimum diváků. Ti z vás, kdo se rádi trýzní u sáhodlouhých záběrů, kde máte zas a znova možnost vychutnávat vizuální zpracování, je tohle dílo nutností a skrytým pokladem v záplavě seriálové tvorby. A je možné, že na něj budete po rozpačitých až naštvaných pocitech po konci finálního dílu, ještě rádi vzpomínat, tak jako já.

A co vy? Také jste v posledních letech rozkoukali seriály, které by si podle vás zasloužili daleko víc pozornosti, než ve finále dostávají? Podělte se o svoje tipy v komentářích.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu