Lékařské seriály darují skutečným doktorům zdravotnický materiál

Lékařské seriály darují skutečným doktorům zdravotnický materiál | Fandíme seriálům
ABC
Zobrazit dalších 7 obrázků
Solidarita tvůrců pozastavených seriálů se projevuje i u nás. 

Během řádění nového typu koronaviru, který u nakažených způsobuje nemoc COVID-19, je ve světě velký nedostatek zdravotnického materiálu jako roušky, respirátory a dezinfekce na bázi alkoholu. Epidemie také na nějakou dobu umrtvila produkci většiny seriálů, proto se tvůrci některých z nich rozhodli darovat zdravotnický materiál nemocnicím.

Populární seriály při aktuální situaci nepřinesou fanouškům letos rozuzlení
 

Jedná se samozřejmě o projekty odehrávající se plně nebo částečně v nemocničním prostředí. V první vlně začaly roušky a rukavice do nemocnic posílat seriály z produkce ABC. Jmenovitě Chirurgové (Grey’s Anatomy), Station 19 a Dobrý doktor (The Good Doctor). Nově se k vlně solidarity přidávají sesterské seriály stanice NBC Chicago Med, Chicago Fire a Chicago P.D., přidali se i tvůrci seriálu Pose stanice FX Network.

Darovali jsme všechny naše zásoby zdravotnického materiálu, který byl určen pro natáčení, nemocnici Mount Sinai, abychom pomohli zdravotním sestrám a doktorům v boji proti nemoci COVID,“ napsal na Instagramu Ryan Murphy, spolutvůrce seriálu Pose.

Materiální pomoc poskytl třeba i český seriál televize Prima Modrý kód. Produkce poskytla Fakultní nemocnici Motol celkem 500 kusů roušek, na které by nyní v kostymérně kvůli dočasnému přerušení natáčení jen sedal prach. Herci seriálu také pro televizi Prima natočili instruktážní video, ve kterém divákům připomínají, jak dodržovat správnou hygienu či jak správně používat roušku. Televize tyto krátké spoty vysílá v reklamním bloku.

Zdroje: Deadline, Super.cz

Foto: NBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu