Ozark: 3. řada byla extrémně úspěšná, tvůrci naznačují, co bude dál

Ozark: 3. řada byla extrémně úspěšná, tvůrci naznačují, co bude dál | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Očekávaná třetí řada "rodinné gangsterky" vyvolala extrémní zájem, který konkuroval Pánovi tygrů.

Na třetí řadu seriálu Ozark se čekalo nějaké dva roky, ale jak je vidět, zájmu se o seriál to neuškodilo, ba právě naopak, protože nová řada, která měla premiéru 27. 3. 2020 se těší až překvapivému zájmu. Podle společnosti Nielsen, která je asi nejznámějším subjektem v oblasti monitorování chování spotřebitelů/předplatitelů, byla sledovanost průměrně 975 tisíc amerických diváků v rámci jedné minuty. Což je mimochodem výrazně víc, než s čímž začínal teď už v podstatě kultovní dokument Pán tygrů (ten během premiérového dne generoval sledovanost průměrně 280 tisíc amerických diváků za minutu), nicméně je na místě zmínit, že Ozark už měl vybudovanou fanouškovskou základnu, Pán tygrů byl velkým neznámým a v následujících dnech zájem o šokující dokument výrazně rostl.

Seriálový týden: Papírový dům aspiruje na pozici nejsledovanějšího seriálu na českém Netflixu
 

Nicméně je nepopiratelné, že je třetí řada Ozarku velmi úspěšná a také asi nebude přehnaným tvrzením to, že její závěr byl poměrně šokující. K tomu showrunner Chris Mundy poznamenal:

"První třetina této řady pro nás byla hlavně o Martym (Jason Bateman) proti Wendy (Laura Linney) a Wendy z určitého úhlu pohledu tuhle bitvu vyhrála a následovala přechod do prozatimního spojenectví mezi Wendy a Helen (Janet McTeer) a vedlo to k [zápletce] Wendy a Marty proti Helen. Ve chvíli, kdy to došlo svému konci, chtěli jsme udržet napětí pramenící z toho, že tyhle dvě linie nemohou fungovat současně, někdo musel v tomhle boji zvítězit, protože Navarro (Felix Solis) by nepřistoupil na nic nejistého a rozhodl se vybrat si stranu. Celá poslední epizoda začala váhavě a to kvůli věcem, které se odehrály v deváté epizodě a když vše začalo fungovat, tak jak mělo, nechtěli jsme ubrat na plynu do poslední vteřiny."

A to se tvůrcům povedlo, mnozí ještě teď asi rozdýchávají to, co viděli. Je samozřejmě jasné, že události (nejen) z finále třetí řady budou mít ještě velké dopady ve čtvrté řadě. Ta sice oficiálně ještě schválena nebyla, ale s ohledem na úspěch třetí by bylo šokem, pokud bychom se jí nedočkali. A tvůrci tak samozřejmě už rýsují hlavní obrysy příběhu:

"Pokud budeme mít to štěstí a bude schválena čtvrtá řada, věřím, že to bude o tom, zda Ruth (Julia Garner) zvládne vytvořit něco svého a dokáže, aby to fungovalo nebo chce dělat úplně něco jiného. A také si myslím, že to bude o tom, zda Byrdeovi zvládnou změnit největší chybu jejich života v jejich největší výhodu a jak jim to karma vrátí, pokud to udělají."

Stejně tak Jason Bateman doufá, že NetflixOzarku další šanci:

"[Zatím] nebyla čtvrtá řada oficiálně objednána. Ale všichni pracujeme s nadějí, že k tomu dojde. Je to standardní přístup Netflixu, že čekají na premiéru a sesbírají data za druhý, třetí a čtvrtý týden, aby zjistili, zda je tu dostatečný divácký zájem, který by odůvodnil vznikl další řady. Takže hádám, že jsme teď v době [kdy se bude rozhodovat]. Ale vím, že Chris a jeho tým tvrdě pracují na tom, aby vymysleli, o čem bude čtvrtá řada, pokud dostanou zelenou."

Je tak pravděpodobné, že v nejbližších dnech Netflix oznámí, jaká bude budoucnost Ozarku.

Zdroj: Collider (I, II), Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu