Miluju tě, Pucinko: Jiří Mádl v karanténě natočil seriál, s kartáčky v hlavní roli

Miluju tě, Pucinko: Jiří Mádl v karanténě natočil seriál, s kartáčky v hlavní roli | Fandíme seriálům
Dawson Productions
Zobrazit dalších 7 obrázků
Co se zrodilo v hlavé mysli Jiřího Mádla během karantény? 

Koronavirová pandemie a karanténa s ní spojená zavřela spousty filmařů v jejich domovech bez možnosti natáčet nebo se aktivně podílet na produkci filmů a seriálů. S tím se ale nesmířil herec, režisér a producent Jiří Mádl, který z domova natočil krátkometrážní čtyřdílný loutkový seriál nazvaný Miluji tě, Pucinko. Seriál běží na Mall TV.

Olaf z Ledového království dostal vlastní seriál - pusťte si ho
 

„Během karantény jsme si volali s producentkou Monikou [Kristlovou, producentka, pozn.red.], a došli jsme k tomu, že jako entertainment business bychom se měli pokusit naše pocity nějak předat lidem a potěšit je. Tak jsem ve svém karanténním štěstí, (byl jsem pravděpodobně nejšťastnější člověk v karanténě), chodil po bytě a zjistil jsem, že kartáčky si říkají o příběh. A protože jsou symbolem intimity a blízkosti, zvolil jsem love story. Celý proces tvorby Miluji tě, Pucinko byla jedna velká radost a ohromná sranda. Snad se teda převalí i na diváka. Kartáčky v seriálu dělají spoustu věcí jako lidi. Smějí se, hádají se, večeří, souloží, paří, spí, a hlavně prožívají koronavirovou krizi a snaží se si z ní něco odnést," říká režisér a autor scénáře Jiří Mádl, který hlavním hrdinům propůjčil také svůj hlas.

Mádl projekt připravil pro televizi Mall TV v rámci série #kulturažije a premiéru si film rozdělený na čtyři části odbyl 28. dubna v osm hodin večer. Seriál je navíc součástí iniciativy Tvůrci v izolaci – Isilation Creations, kterou odstartovala produkční společnost Moniky Kristlové Dawson Productions.

„Cílem iniciativy Tvůrci v izolaci – Isolation Creations je šířit radost a příjemnou náladu i v této nelehké době, kdy se řada z nás ocitla v nuceném odloučení od svých blízkých. Pobyt v karanténě inspiroval tvůrce natolik, že vznikly nápady a náměty pro krátké filmy, které by jinak nespatřily světlo světa – jako třeba příběh o lásce dvou zubních kartáčků u Jirky Mádla doma anebo vlastnoručně vyrobená pastička na vejce u Roberta Hloze v kuchyni," vysvětluje Monika Kristlová.

Společnost Dawson Productions kromě Mádla spojuje i další mladé režiséry, jako třeba Roberta Hloze, Gabrielu Pláčkovou, Karla Janáka a Martina Smekala. Loni natočil Mádl se společností svůj film Na Střeše s Aloisem Švehlíkem v hlavní roli.

Zdroje: Mall TV, Dawson Productions

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu