V zajetí kouzel: Tvůrce prozradil, zda se ještě seriál může vrátit

V zajetí kouzel: Tvůrce prozradil, zda se ještě seriál může vrátit | Fandíme seriálům
Syfy
Zobrazit dalších 12 obrázků
Dospělácká fantasy o kouzelnících se letoš rozloučila. Je to opravdu definitivní, nebo je šance na návrat?

Prvního dubna letošního roku se po pěti řadách rozloučila volná seriálová adaptace knihy Leva Grossmana nazvaná The Magicians/V zajetí kouzel

The Magicians: První Sneak peak z 5. řady
 

Samozřejmě, jak už to tak bývá, ne všichni byli se závěrem úplně spokojeni, ale dá se říct, že šlo o konec, který uspokojivě uzavřel dějové linky ze seriálu, ale také nechal dostatek prostoru pro diváka, aby mohl přemýšlet nad tím, co se vlastně bude dít dál. 

Logicky tak vyvstává otázka, zda je tu ještě šance na návrat. Na to odpověděl jeden ze showrunnerů Henry Alonso Myers:

"Rád bych řekl, že je tu naděje, protože v tomhle světě je vždy naděje, ale prošli jsme si všechny možnosti, které jsme byli schopni [projít], než jsme nakonec přijali to, že nebudeme schopni pokračovat. V současné televizní situaci se spousta seriálu nikdy nedočká pěti let. My ano a byli jsme schopni odvyprávět kompletní příběh způsobem, který jsme chtěli. Za to budeme vždy vděční."

Pokud jde o pátou řadu, tak byli ti, kteří doufali, že se vrátí Quentin Coldwater (Jason Ralph). Bylo něco takového vůbec v plánu? Co na do další showrunner John McNamara:

"Ne. Jsem asi ten, kdo na to měl nejráznější názor, i když ani nikdo jiný to vážně nezvažoval. Tady jsou mé důvody. Ve většině seriálu, ve spoustě filmů, knih a divadelních her, je smrt hlavního hrdiny trikem. Způsob, jak šokovat a zneklidnit diváky. Což ale většinou nevyjde, protože publikum si je vědomo toho, že je to trik. On nebo ona nezemře, protože jde o příběhovou lest nebo zemře, ale zázračně se vrátí a tak dál. Udělali jsme něco podobného, když jsme zabili Pennyho s číslem 40 a poslali ho do Podsvětí. Ale poté - nicméně chytrým způsobem - jsme přivedli Pennyho s číslem 23 z jiné časové linky. Ale ustanovili jsme některé bolestné skutečnosti: Penny s číslem 40 je opravdu mrtvý, Kady milovala Pennyho s číslem 40, ne Pennyho s číslem 23 a stejně tak to měl on. Takže jsme byli svědky skutečného emocionálního utrpení všech postav, které milovaly Pennyho s číslem 40. Tohle byl svým způsobem test. Můžete zabít hlavní postavu a to opravdu, navždy a nenarušit směřování seriálu?"

Nakonec se ukázalo, že odpověď je ano, protože byť Quentin chyběl, tak pátá řada dokázala stát na svých nohou i bez něj. A šlo o důstojný závěr svérázného a originálního seriálu, který přistupoval ke světu kouzel a magie výrazně jinak (a odvážněji) než jeho žánroví kolegové. 

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu