Láska v čase korony: Podívejte se na upoutávku komediálního seriálu z prostředí karantény

Láska v čase korony: Podívejte se na upoutávku komediálního seriálu z prostředí karantény | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 11 obrázků
Česká televize dnes představí nový komediální seriál, který s nadhledem reaguje na aktuální situaci kolem koronavirové pandemie.

Nový seriál České televize Láska v čase korony s humorem nahlíží na současnou nelehkou společenskou situaci, ve které jsme nuceni trávit mnohem více času za zdmi svých domovů. Na pozadí koronavirové pandemie odhaluje příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku. První díl s herci hrajícími v ochranných transparentních krychlích, jehož tématy jsou zloději za dveřmi, nedostatek hrubé mouky a učitelka na telefonu, uvede stanice ČT1 již dnes, 4. 5., od 21:10 hodin.

Láska v čase korony: ČT přinese seriál z prostředí činžovního domu v karanténě
 

Kreativní producent a autor námětu Tomáš Baldýnský (Kosmo, Comeback) se k novému seriálu vyjádřil takto: „Naší ambicí je vyprávět příběhy, jejichž hrdinové zažívají to, co zažíváme my teď. Zasmát se životu v karanténě, ukázat, že se dá zvládat, možná i to, že karanténa může být k něčemu dobrá. A zároveň vyzkoušet, zda lze napsat a natočit aktuální příběh a během týdne ho dopravit na obrazovku. Naši hrdinové budou prožívat to, co my před několika dny. Smyslem rozhodně není momentální dění zlehčovat. Naopak s humorem a laskavostí poukázat na to, že mezilidské vztahy pokračují i v době pandemie.

Natáčení probíhalo za přísných hygienických opatření. Na place jsou při natáčení přítomni pouze herci a robotické kamery, počet členů štábu je minimální. Scénáře i organizace natáčení vznikají pomocí telekonferencí. „Je to fakt strašně rychlé. Herecké zkoušky online, pak natáčení, do toho se začíná stříhat a než dokončíte zvukový mix, tak už řešíte následující díl. Je to ale velmi dobře napsaný seriál a já se občas musím držet, abych se u monitoru nesmál nahlas. Navíc se všichni semkli, abychom to v tak krátkém čase dokázali vůbec vyrobit, a to taky velmi pomáhá,“ říká jeden z režisérů Jakub Machala (Stylista).

Ústředními hrdiny jsou teenager Franta (Jakub Nemčok), jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor (Zdeněk Maryška), který je po letech odkázán sám na sebe, protože jeho žena uvízla mimo město a mladý manželský pár Petr (Petr Vršek) a Anna (Zita Morávková), pro který bude zákaz vycházení rozhodující zkouškou vztahu. K netradičnímu průběhu natáčení se vyjádřil herec Petr Vršek následovně: „Nabídka natáčení v této době, je to poslední, co bych čekal. Je to velmi netradiční natáčení, nejen vzhledem ke všem bezpečnostním hygienickým opatřením, ale i herecké přípravě. Zajímavé je i hraní s ochrannou krychlí. Musíme se s ní sžít, ale zároveň dělat, že ji nemáme, i když jsme třeba zamlžení. Zároveň se učíme hlídat si odlesky na kameru, což normálně herec neřeší.

Níže se můžete podívat na krátkou upoutávku. V galerii najdete promo fotografie.

Původní pandemiální seriál České televize s nadhledem nahlíží na současnou nelehkou společenskou situaci. Plánovaných šest epizod rozehrává na pozadí pandemie příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku. Hlavními hrdiny příběhu jsou teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, když jeho žena uvízne mimo město a mladý manželský pár Petr a Anna, pro které zákaz vycházení a karanténa budou rozhodující zkouškou jejich vztahu. Smyslem seriálu rozhodně není momentální dění zlehčovat. Naopak má s humorem a laskavostí poukázat na to, že mezilidské vztahy pokračují i v době pandemie.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu