Koronavirus by mohl razantně změnit přístup, jakým studia přistupují k natáčení seriálů

Koronavirus by mohl razantně změnit přístup, jakým studia přistupují k natáčení seriálů | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Televizní odnož studia Warner odhalilo restrikce, které budou uvaleny na budoucí produkce seriálů jako The Flash a dalších.

Koronavirová pandemie se jak na televizním, tak i filmovém průmyslu stihla během pár měsíců podepsat jako málokterá událost. Zavírání kin, posouvání premiér a přerušování desítek probíhajících a plánovaných produkcí jsou však nejspíše zatím jen špičkou ledovce. Aktuálně to totiž vypadá, že by nákaza mohla v budoucnu způsobit velkou změnu v tom, jak probíhají samotná natáčení.

Alespoň to vyplývá z nedávné konference studia Warner Bros. Television, na které se prezidenti studia, Susan Rovner a Brett Paul, vyjádřili k tomu, jak se v budoucnu plánují vypořádat s následky pandemie. Obecně prý doufají, že se všechny práce co nejdříve obnoví, uznali však, že se budou muset zavést nová opatření pro to, aby vše mohlo fungovat.

První dokumenty zaměřené na pandemii koronaviru už vznikají
 

Největší změna se bude podle Paula týkat především scén, ve kterých se herci mezi sebou dostávají do bezprostřední blízkosti nebo do fyzického kontaktu, jako jsou například tradiční souboje. Přesně takovýto typ scény se nejspíše bude muset zakázat. Naopak scény, ve kterých se od sebe jednotliví aktéři budou nacházet alespoň šest stop (to jsou necelé dva metry), by prý mohly být v pořádku. „Nikdo samozřejmě neříká, že se odteď bude muset Flash se záporáky vypořádávat ze svého pokoje přes Zoom. To by byl příšerný nápad. Stojí před námi však velké výzvy,” doplnila Rovner.

V nejbližší budoucnosti pak bude podle všeho stále platit, že se některé úkony, které nevyžadují přímý kontakt, tj. například psaní scénáře, velká část postprodukce nebo casting, stále budou odehrávat vzdáleně přes internet. Na samotném natáčení budou všichni přítomní kromě herců muset nosit ochranné pomůcky - roušky, rukavice a další. Značně omezen by pak měl být přístup do venkovních prostor. Tato opatření by měla platit až do doby, kdy bude vyrobena a široce zpřístupněna vakcína.

Jedná se podle vás o správná opatření? Napište nám do komentářů.

Titulní fotografie je pouze ilustrační.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu