Černé zrcadlo: Další díly se odkládají, protože svět je dost depresivní sám o sobě

Černé zrcadlo: Další díly se odkládají, protože svět je dost depresivní sám o sobě | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Tvůrce seriálu Charlie Brooker se rozhodl podržet další řadu z poměrně zvláštního důvodu.

Black Mirror/Černé zrcadlo je oním seriálem, o kterém musíte mít alespoň určité povědomí, protože jinak budete považováni za seriálového vyvrhela. Pokud na veřejnosti přiznáte, že seriál neznáte, pak je to asi jako byste hlásali, že se vám líbilo finále Hry o trůny, dočkáte se překvapených a někdy až šokovaných výrazů. Black Mirror jednoduše patří mezi "nutné" projekty, které musíte znát, pokud se chcete označovat za fandy seriálů. 

TOP 5 seriálů, které není radno sledovat se svou matkou
 

Zatím nám bylo nabídnuto pět řad Černého zrcadla s tím, že pátá byla uvedena 5. 6. 2019 a čeká se tak na šestou. Ovšem nyní vyšlo najevo, že se čekání prodlouží. Tvůrce seriálu Charlie Brooker a spolushowrunnerka Annabel Jones došli k rozhodnutí, že aktuální atmosféra ve světě není vhodná pro uvedení dalších epizod.

Černé zrcadlo se věnuje tematice palčivých problémům společnosti a podle tvůrců by nebylo úplně "košér" vypustit další díly v době, kdy světem otřásá pandemie covid-19. Brooker to vysvětlil v rozhovoru pro Radio Times:

"V tuhle chvíli si nejsem jistý, jak by byly přijaty příběhy o tom, že se společnost rozpadá na kusy, takže akutálně na [těchto tématech] nepracuji. Tak nějak mám chuť znovu otestovat mou výbavu pro komedii, takže píší scénáře, jejichž cílem je mě rozesmát."

Black Mirror není vždy vysloveně komediální záležitostí, ale také se humorným prvkům nevyhýbá, takže proč ne. A to, že tvůrci budou mít víc času na přípravu další řady je i dobrá zpráva, přece jen, hodnocení páté nebylo tak vysoké, jako v případě předchozích sérií, takže bude více prostoru se poučit z chyb a nabídnout tak kvalitní podívanou, jak fandové doufají a to i za cenu delšího čekání. 

I když není jasné, jak dlouhého, datum premiéry zatím známo není. Milovníkům Black Mirror tak nezbývá, než se prozatím vrátit k původním řadam. 

Zdroj: Radio Times

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu