Život na Šumavě: Nový seriál slibuje sondu do života v jedné z nejkrásnějších částí Česka

Život na Šumavě: Nový seriál slibuje sondu do života v jedné z nejkrásnějších částí Česka | Fandíme seriálům
Televize Seznam
Zobrazit dalších 18 obrázků
S krásami Šumavy vás obeznámí nový dokumentární seriál z dílny Televize Seznam.

Zatím to vypadá, že v létě budeme moci vycestovat tak maximálně do Chorvatska či na Slovensko. Pro všechny, kteří zatím přemýšlejí, kde stráví své dovolené namísto klasické relaxace u moře, si Televize Seznam přichystala nový dokumentární počin, který bude lákat k návštěvě Šumavy. Sedmidílný populárně naučný seriál Život na Šumavě mapuje život obyvatel v sedmi šumavských městech a obcích. Dokument se snaží odhalit důvody, motivace a neutichající touhy šumavských obyvatel k životu na území národního parku.

Kapitán Říp: Mall TV nasadila superhrdinskou satiru české společnosti
 

V roli průvodce Šumavou a celým seriálem se představí Daniel Rous, kterého většina z diváků bude poznávat spíše po hlase než po tváři, jelikož daboval Rosse v sitkomu Přátelé. Šumavské reálie bude v dokumentární sérii popisovat herečka Jitka Ježková (Rapl). Diváci v Životu na Šumavě navštíví obce a města Kašperské Hory, Rejštejn, Srní, Prášily, Hartmanice, Železná Ruda a Čachrov. Hlavními hrdiny budou trvalí i přechodní obyvatelé těchto měst a vesnic, kteří budou popisovat své důvody k usazení, žití či podnikání na Šumavě.

Výběr účinkujících byl čistě náhodný a tvůrci seriálu zpovídali jak místní rodáky, tak i zajímavé osobnosti společenského života nejen na Šumavě. Mezi hosty seriálu se objeví režisér Jaroslav Soukup (Policie Modrava), olympionik Martin Jakš, ředitel Národního parku a CHKO Šumava Pavel Hubený či výtvarnice Vladimíra Tesařová. Všechny zmíněné osobnosti spojuje ryzí láska k přírodě a Šumavě. Tvůrci seriálu si kladli za cíl především pozitivní formou vyprávět mnohdy dobrodružné příběhy současného života v této unikátní přírodní oblasti.

Natáčení probíhalo v září loňského roku. Režisér dokumentu Jan Šmatera se k sérii vyjádřil následovně: „Před více než deseti lety jsem řešil otázku jako mnoho lidí kolem mě, kde je to pravé místo pro život. Rozhodnutí tehdy nebylo jednoduché, ale Šumava mi dala jasnou odpověď. Seriál „Život na Šumavě“ je krom zajímavých výpovědí i faktem, že otevřené oči v tomto směru nemám sám.“ První díl dokumentárního seriálu Život na Šumavě si odbyde premiéru 17. 5. v 11:30 hodin na Televizi Seznam.

V galerii níže si můžete podhlédnout promo fotografie s krásnými přírodními výjevy a zajímavými hosty.

Zdroj: Život na Šumavě

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu