The City of Brass: Netflix chystá fantasy sérii postavenou na islámském folkloru

The City of Brass: Netflix chystá fantasy sérii postavenou na islámském folkloru | Fandíme seriálům
Harper Voyager
Zobrazit další 1 obrázek
Miláček filmových geeků, Edgar Wright, si založil produkční společnost a hned začal chrlit do světa nové projekty.

Edgar Wright, Joe Cornish, Rachael Prior a Nira Park, to je čtveřice zkušených filmůřů, kteří se rozhodli založit novou produkční společnou nazvanou Complete Fiction. Ta bude působit především v Londýně a Los Angeles a jejím cílem je poskytnout ochranná křídla pro novou generaci filmových a televizních tvůrců. 

American Horror Story: Tvůrce Ryan Murphy promluvil o budoucnosti seriálu
 

A už teď je jasné, že společnost nebude mít o práci nouzi. Bylo oznámeno, že zaštítí trojici nových seriálů pro streamovací službu Netflix

První z nich bude Lockwood & Co, která našla inspiraci u série knih od Jonathana Strouda. Ty kombinují detektivní a nadpřirozené prvky a v centru dění je detektivní agentura Lockwood & Co, která se specializuje právě na případy, které jsou protknuty mysteriózními prvky a běžné bezpečnostní složky by si s nimi asi neporadily. Stroudovy knihy kombinují zmíněné detektivní a nadpřirozené aspekty, takže nechybí poctivá porce napětí, ale také se nevyhýbají humoru a dá se čekat, že ten nebude chybět ani v seriálové verzi.

I další série se bude inspirovat v literárním světě a to u Tadea Thompsona a jeho knihy The Murders of Molly Southborne, která v sobě mísí horor a sci-fi a zaměřuje se na dívku, která má nepříjemný problém. Pokud krvácí, tak se z její krve zrodí její dvojnice, která se ji pokusí zabít. V roce 2017 se začala připravovat filmová adaptace, ale ta zatím nevznikla, ale s ohledem na to, že se dočkáme seriálu, jsou zřejmě plány na filmovou podobu "u ledu".

A nakonec je tu série na motivy knihy The City of Brass od autorky jménem S. A. Chakraborty. Jde o součást trilogie The Daevabad Trilogy, která se inspirovala v islámském folklóru. Jde o historickou fantasy zasazenou do 18. století, kdy mladá dívka Nahri, která nevěří v magii, omylem vyvolá džina a tím otevře dveře do světa magie, ale také politických intrik, které jsou často nebezpečnější než ta nejmocnější kouzla.

Edgar Wright, známý především jako autor Soumraku mrtvých, Jednotky příliš rychlého nasazení a Baby Drivera, dodal:

"Tahle nová kapitola Complete Fiction je něčím, co jsem chtěl začít už nějakou dobu. Nira je mou producentkou více než 20 let, ale my společně s naším neuvěřitelným týmem dlouholetých přátel a spolupracovníků stále sdílíme stejnou vášeň a to přivádět k životu originální příběhy. Complete Fiction bude dynamickou základnou pro nadšené tvůrce - místo, kde se mohou cítit vedeni a chráněni. Já měl to štěstí, že jsem vždy měl kolem sebe tým, který pracoval na tom, aby prosazoval můj hlas a vizi jako filmaře a jsem nadšen, že představím nové příběhy světu a budu součástí toho, když to samé bude dělat nová generace."

Zatím nejsem ani u jedné série známy větší detaily, jako jsou další členové štábu, obsazení nebo datum premiéry, nicméně všechny tři mají potenciál, pokud budou dobře uchopeny.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu