Teorie velkého třesku: Kdo si také málem zahrál Leonarda

Teorie velkého třesku: Kdo si také málem zahrál Leonarda | Fandíme seriálům
CBS Television
Zobrazit dalších 12 obrázků
Sheldona a Leonarda měli původně ztvárnit herci vedlejších rolí oblíbeného sitcomu. 

Je to už rok, kdy skončila poslední série oblíbeného sitcomu Teorie velkého třesku, přesto seriál fanoušky stále zajímá. Pojďme si tedy zavzpomínat na úplné začátky, kdy se obsazovala role Leonarda Hofstadtera. Toho v seriálu ztvárnil Johnny Galecki a bez něj si Leonarda asi nikdo neumíme představit, ale původně měl postavu hrát úplně jiný herec. Tím měl být Josh Ross Bowie, který se během příprav seriálu zúčastnil už dvou čtení scénáře, roli ovšem nakonec vyhrál Galecki. Bowie ale o účinkování v seriálu nepřišel, od druhé řady se objevoval jako jízlivý a ráčkující fyzik Barry Kripke, který si často střílel z Sheldona.

Teorie velkého třesku: Vzpomínáme na dvanáct let s partičkou geeků
 

Tvůrci seriálu, Chuck Lorre a Bill Prady, měli Bowieho pro roli Leonarda vyhlédnutého už dlouho. Stejně jako Jonnyho Galeckiho, který měl ale původně hrát Sheldona. Galecki ale tuto roli odmítl, protože mu přišla podobná rolím, které si zkusil už v minulosti. Začal se tedy zajímat o part Leonarda, který nakonec získal. Zajímavostí je, že téměř totožný příběh, jaký měl Josh Ross Bowie, měl i herec Kevin Sussman. Ten byl původně v hledáčku tvůrců pro roli Sheldona, tu nakonec ale získal Jim Parsons. Stejně jako Bowie, Sussman dostal vedlejší roli v seriálu a od druhé řady se objevoval jako neúspěšný a mírně nihilistický vlastník obchodu s komiksy Stuart.

I když oba herci přišli o velké hlavní role, které později jejich představitelům (Galecki a Parsons) vynesly neuvěřitelnou slávu a spousty peněz, stali se z nich stálice seriálu jejich vedlejší role jim padly jak pr…však víte, jak se to říká.

Teorie velkého třesku měla premiéru na jaře roku 2009 a držela se na obrazovkách dlouhých dvanáct sérií. Sitcom se stal televizním kultem, především díky originálnímu humoru, rozmanitým postavám a oslavě popkultury. Tři série si odbyl i spin-off Malý Sheldon z produkce Jona Favreaua a Jima Parsonse.

Připomentě si jednu scénu z Teorie velkého třesku, ve které se Sheldon a Kripke snaží vyřešit spor o novou kancelář basketbalovým kláním.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu