Teorie velkého třesku: Vzpomínáme na dvanáct let s partičkou geeků

Teorie velkého třesku: Vzpomínáme na dvanáct let s partičkou geeků | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
S koncem dvanácté série přišel zároveň konec celého populárního seriálu. Co nám léta strávená s Leonardem, Penny, Sheldonem a ostatními dala?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pro začátek si pojďme shrnout faktografické údaje. Seriál, který pro televizní obrazovky připravili Chuck Lorre a Bill Prady, a který byl produkován televizní divizí společnosti Warner Bros a Chuck Lorre Productions, si odbyl svou premiéru 24. září 2007 pilotní epizodou, kterou režíroval James Burrows. Stejně jako u Hry o trůny si i Teorie ve svých počátcích musela projít přetáčkami pilotního dílu, jehož první verze testovacímu publiku příliš neseděla. Abychom byli zcela upřímní, původní pilot zcela propadl a televizní společnost navrhla tvůrcům, aby přepracovali námět a postavy. Zachovány byly pouze dvě hlavní postavy, které si zahráli Jim Parsons a Johnny Galecki.

Tvůrci s nimi byli nadmíru spokojeni a když se k obsazení přidala I Kaley Cuoco a herec Simon Helberg a indický komik Kunal Nayyar, začalo se vše pěkně rýsovat. Druhá verze pilotního dílu už byla přijata a stanice CBS si ještě před premiérou objednala 13 dalších epizod. Objednávka byla poté rozšířena na celých 22 epizod. První série nakonec skončila na 17 dílech, kvůli stávce hollywoodských scenáristů. S rostoucí kvalitou rostla i poptávka a objednávky na další řady na sebe nenechaly dlouho čekat.

Právě ústřední téma seriálu a zajímavě vystavěné postavy vybudovaly základ velkému úspěchu a oblíbenosti. Střet dvou světů, které se spolu snaží koexistovat a navzájem se od sebe učí, se ukázal být jako pravý recept. Tam to ale neskončilo. Postavy jsou vystavěny tak, aby se s nimi mohli diváci co nejvíce ztotožnit. Důmyslně jsou napsány a realizovány vztahy mezi všemi aktéry a kromě toho je každá postava ve své podstatě jiná. Dva fyzikové a neuvěřitelní nerdi Leonard a Sheldon, sdílející společný byt v Los Angeles, přijdou do styku s novou sousedkou, která je pravým opakem obou hrdinů. Zatímco pánové řeší každé všední problémy pomocí vědy a jejich míra socializace je více něž zpochybnitelná, Penny je holka z venkova využívající selský rozum, která přišla do LA s cílem stát se slavnou herečkou. Tvůrci tak mohli vytvářet skutečně originální gagy a vtipné momenty, které tento sitcom definovaly.

12. sérií. Tolik bylo potřeba k tomu, aby každá jednotlivá postava dokončila svůj příběh a charakterní růst. Sheldon Cooper (Jim Parsons) nám byl v první epizodě představen jako teoretický fyzik zabývající se kvantovou mechanikou a studiem teorie strun. Má fotografickou paměť a IQ 187. Považoval se za nejchytřejšího člověka na světě a jeho hlavním cílem bylo získat Nobelovu cenu. Mezilidské vztahy jej nezajímaly a ani jim nerozuměl, jeho životní nápní byla práce a nekonečné sekýrování spolubydlícího Leonarda Hofstadtera (Johnny Galecki). Ten byl na rozdíl od Sheldona více nohama na zemi a v partě čtyř nerdů byl vždy hlasem rozumu. Pracoval taktéž na univerzitě v LA jako experimentální fyzik. Od první epizody byl zamilovaný do Penny (Kaley Cuoco).

Pro ni bylo seznámení se z těmito dvěma podivíny odnaproti jako rána pěstí. Život a kultura uctívačů komiksu a videoher pro ni byly velkou neznámou a příliš tomu nepohnula ani přítomnost jejich dvou kamarádů - Chlípného inženýra židovského původu Howarda Wolovitze (Simon Helberg) a indického astrofyzika Rajeshe Koothrappaliho (Kunal Nayyar), který nevydá ani hlásku v přítomnosti ženy. Do tohoto pokrmu přidejte i další zajímavé vedlejší postavy, z nichž opravdu každá je jiná a každá nabídne jiný typ komedie a jinou formu zábavy. Mezi ty nejdůležitější patřily například nihilistický majitel obchodu s komiksy Stuart, Sheldonova zbožná matka z Texasu nebo Leonardova chladná matka Beverly, která má raději Leonardova spolubydlícího. Nebo třeba záškodník z univerzity Barry Kripke, který ráčkuje, či vedoucí HR oddělení univerzity paní Daviesová. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu