Teorie velkého třesku XII: 20. epizoda staví Leonarda na vlastní nohy

Teorie velkého třesku XII: 20. epizoda staví Leonarda na vlastní nohy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Leonard se snaží rozhodovat sám za sebe a Raj objevil mimozemský život a Lochnesskou příšeru.

Pozor, článek může obsahovat spoilery k 12. sérii!

Na začátku epizody se parta chystá na poslední Avengers a jeden by si myslel, že se děj bude točit okolo této události, podobně jako tomu bylo v jedenácté epizodě deváté série, kdy kluci šli na nové Hvězdné války, zatímco Sheldon zažil své poprvé. Veškeré hašteření, zdali se půjde na 3D nebo 2D nakonec ale vyústí v další Leonardovu krizi. A že jich v seriálu bylo. Tentokrát se ale musí naučit stát si za svým, protože stále jen někomu ustupuje ve svůj vlastní neprospěch. 

A ono to zas až tak zbytečné není, jak se může zpočátku zdát. Ano, seriál už mnohokrát postavil Leonarda do pozice, ve které ho mohli diváci litovat, jen aby se pak mohl skrze rady nebo činy jiných postav dostat ze svých pochyb o sobě samém. I když by divák rád viděl, jak čtyři nerdi společně se světem prožívají poslední Avengers, v kontextu seriálu už to vlastně nemá žádný smysl. Musíme totiž brát v potaz, že do konce už zbývají pouze čtyři epizody. Tvůrci si tak dávají záležet na budování charakterů, se kterými se již brzy rozloučíme. Leonard se tak díky této epizodě dostane k zajímavému projektu a jeho práce má opět nějaký smysl. Navíc se nám tím otevírají dvaře pro Leonardovo finále, ať už bude jakékoliv. 

Zbytek epizody sledujeme Raje (ano, po delší době nedělá jen křoví), který do své studie zahrne i drobou možnost, že jedno z těles, které pozoruje ve vesmíru, by mohlo být mimozemského původu. Zatímco Raj se snaží hájit tím, že jako vědec musí zahrnout do svých závěrů všechny možnosti, ať jsou sebeujetější, vědecká komunita si z něj delá legraci a pasuje ho na objevitele mimozemského života. Zde jsem měl pocit, že jedná o výplň děje a nic stežějního to pro celkový příběh nepřinese. Tak to ale u sitkomů bývá, problém nastane ve chvíli, kdy tato výplň pozbyde svou základní funkci. Tedy být zábavná. To ale není případ této epizody, která opravdu je zábavná. Gagy a vtipy fungují, postavy nevybočují ze zajetých charakterových kolejí a celkový dojem z epizody je velmi pozitivní. Teorie velkého třesku lehkým krokem míří k závěru a já myslím, že se máme na co těšit.

Jak se epizoda líbila vám? Sdělte nám svůj názor v komentářích. Video nabídne krátkou upoutávku na příští epizodu.

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu