Teorie velkého třesku: 18. epizoda pokračuje v Sheldonově vývoji

Teorie velkého třesku: 18. epizoda pokračuje v Sheldonově vývoji | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Doktoři Campbell a Pemberton se vrací na scénu a Sheldon se rozhodne bojovat.

Pozor, článek obsahuje spoilery k 12. sérii!

Po delší pauze se finální řada Teorie velkého třesku vrací na obrazovky a přináší pokračování chválené dějové linky se dvěma doktory fyziky, kteří zcela náhodou potvrdí hypotézu superasymetrie, kterou vypracovali Sheldon a Amy. No a Howard čelí nepříjemným vzpomínkám na své vesmírné dobrodružství. Kvůli knížce pro děti.

Začněme Howardem. Není tajemstvím, že Howard zažil na mezinárodní vesmírné stanici krušné časy. Kromě toho, že byl vyděšený, ještě musel snášet šikanu ze strany svým kolegů astronautů. Na jednu stranu je hrdý na to, že se do vesmíru dostal a mohl tam nainstalovat toaletu, ale na stranu druhou jsou to pro něj nepříjemné vzpomínky. To se promítlo do nejnovější epizody, kdy si Bernadette vezme inspiraci v příbězích, které její manžel vypráví dětem před spaním. Společně se Stuartem, který využije svého uměleckého nadání, vytvoří knihu s názvem "Malý vyděšený astronaut," ze které ale Howard není příliš nadšený.

Osobně už považuji téma Howardovy cesty do vesmíru za dost vyprázdněné a je celkem jedno, že se tentokrát promítá do péče o děti. Strasti a bolesti, se kterými se po návratu musel Howard vypořádat už měly být vyřešeny a tvůrci mohli příběh manželů Wolowitzových obohatit nějak jinak.

Lépe si vedla druhá dějové linka, která je pro příběh seriálu stěžejní. Ve svých dřívějších komentářích jsem chválil, jakým způsobem dokázal scénář pracovat s vývojem Sheldonova charakteru. Jedním z hlavním cílů, které tato postava od začátku měla, bylo získat nejprestižnější ocěnění. Tedy Nobelovu cenu. V dřívější epizodě, ve které byli představeni doktoři Campbell a Pemberton, se Sheldon rozhodl vzdát se svého nároku na nominaci na Nobelovku a podpořit svou manželku Amy. Ta se kvůli dvěma fyzikům, kteří superasymetrii objevili zcela náhodou, nedostala mezi trojici, která by ze jeden projekt mohla být nominována. Nastává tak klíčový zlom ve vývoji Sheldona, který se rozhodne nesobecky upřednostnit svoji milovanou, před svými ambicemi.

V této epizodě na příběh navazujeme. Sheldon se rozhodne vrátit dvěma podvodníkům úder a pokusí se dokázat, že jejich objev bylo pouze štěstí, a že jsou ve studované oblasti témeř neznalí. Sheldon a Amy potřebují podporu jiných laureátů na Nobelovu cenu, ti ale mají se Sheldonem spory, protože je v minulosti mnohokrát urazil. To vytváří zajímavou dynamiku, kdy Sheldon prochází charakterovým přerodem, ale stále musí čelit chybám, které udělal během svojí asociální minulosti.

Opět chválím, jakým způsobem tvůrci pracují s protagonistou celého seriálu a dávají možnost vybudovat pro postavu solidní konec. To se ale nedá říct o ostatních postavách, jako jsou třeba právě Howard nebo Leonard, kteří ve dvanácté sérii tak nějak jsou a jejich dějové linky jsou buťo rychle zameteny pod koberec nebo nemají pro celý příběh velký význam. Uvidíme, jak se s tím tvůrci v posledních šesti epizodách poperou. 

Video nabízí promo fotky k nadcházející 19. epizodě. Momentky z epizody si můžete prhlédnout v naší galerii. A jak se nejnovější epizoda líbila vám? Napište nám do komentářů.

 

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu