Minirecenze: 13. epizoda 12. série Teorie velkého třesku

Minirecenze: 13. epizoda 12. série Teorie velkého třesku | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
S čím se musí vyrovnat Sheldon a Amy v nejnovější epizodě Teorie velkého třesku?

Pozor, článek obsahuje spoilery k 12. sérii!

V závěrečné sérii Teorie velkého třesku pokračujeme už třináctou epizodou, která v žádném případě nenavazuje na tu předchozí. Naposledy jsem byli svědky zvláštního návrhu ze strany bývalého přítele Penny Zacka, který se svou ženou požádal Leonarda, aby byl dárcem spermatu pro dítě, které Zack nemůže mít. Tato dějová linka skončila Pennyiným požehnáním, ale nová epizoda na tento problém vůbec nenavazuje, což mě krapet trápí, protože takové důležité osobní rozhodnutí, které museli manželé Hofstadterovi vyřešit, mohlo konečně přidat pořádnou jiskru do jejich příběhu. Nová epizoda ale na tohle úplně kašle a místo toho se soustředí na kariéru Penny, která dostane od Bernadette možnost být vedoucí projektu na prodej nového léčiva. A zase - jako lusknutím prstu tu máme zlou, podlou a manipulativní Bernadette, která se úplně liší od sice celkem cynické, ale ve svém základu milující a ochotné dívky, jak ji známe. 

Teorie velkého třesku: 7 věcí, které by se ve 12. řadě měly vyřešit
 

Druhou stranou mince nové epizody je návrat k Sheldonovi a Amy a k jejich projektu superasymetrie. Jejich hypotéza byla nově potvrzena dvěma vědci a stala se velkým úspěchem. Problém je v tom, že tito dva vědci hypotézu potvrdili úplnou náhodou a chtějí si nárokovat zásluhy, aby měli větší šanci získat Nobelovu cenu. Sheldon a Amy se do výběru také dostanou, ale problém nastane ve chvíli, kdy vyjde najevo, že Nobelovu cenu mohou získat pouze tři lidé. Podle doktora Pembertona a doktora Campbella by to měli být tři fyzici a že Amy by jako neurobioložka neměla mít právo na získání Nobelovky za fyziku. V tuto chvíli se projeví, jakým charakterovým vývojem si Sheldon prošel. Miluje Amy a nelíbí se mu, kam tahle situace směřuje. Snaží se Amy bránit (dokonce i od rektora univerzity Sieberta dostane podporu) a je ochoten se vzdát jakéhokoliv nároku na cenu, protože v tuto chvíli je pro něj jeho žena přednější. 

Tady musím smeknout. Když se v tuto chvíli člověk ohlédne k prvním sériím, je mu jasné, že něco takového jako vybrat si lásku před Nobelovou cenou, bylo pro Sheldona nemyslitelné. Teď už nejde o Nobelovu cenu, největším úspěchem v Sheldonově životě je jeho žena. Je to v podstatě vrchol Sheldonova dospívání, ke kterému celou dobu seriál směřoval. Jeho odměnou je poté rozhodnutí Amy, která se vzdá svého nároku, aby mohla učinit svého muže šťastnějším. Učiní obrovský kompromis. Proto můžeme Amy právem považovat za nejsilnější charakter v seriálu.  

Galerie nabídne momenty z 13. epizody s názvem The comfirmation polarization. Ve videu se můžete podívat na setkání s doktory Pembertonem a Campbellem. Všimněte si, že jednoho z nich hraje čestný host seriálu Sean Austin, známý jako Samvěd Křepelka z Pána Prstenů. 

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu