Minirecenze: 17. epizoda 12. série Teorie velkého třesku

Minirecenze: 17. epizoda 12. série Teorie velkého třesku | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
"Tyhle plíny budou plné dat"

Pozor, článek obsahuje spoilery k 12 sérii!

Naposledy jsme se konečně dočkali očekávaného camea Williama Shatnera (a.k.a kapitána Kirka) a byla to vskutku velká epizoda. Nejnovější díl se vydává jiným směrem. Bude se experimentovat s dětmi. Ano, to zní krapet děsivě, ale v Sheldonově podání je to samozřejmě... pořád trochu děsivé. Kromě toho se Penny vydává do San Diega jakožto vedoucí prodeje léků na farmaceutickou konferenci. 

7 slavných seriálů, které odkazují na Českou republiku
 

Prvně se podíváme, co nabízí dějová linie s Penny. Ta je díky Bernadette vedoucí prodeje léků jejich společnosti a svoji pozici bere skutečně vážně. Penny je zde prezentována jako drsná a nekompromisní vedoucí, která v některých ohledech nemá daleko k "milé a sladké" Bernie. Obě dvě kamarádky odjedou na víkend do San Diega, kde se koná veletrh farmaceutických produktů, aby zde nabízely nový lék na záněty. Penny je ale pro své prodejní schopnosti v hledáčku konkurence, která se ji pokusí přetáhnout na svou stranu. Epizoda ukazuje Penny v trochu jiné pozici, než na jakou jsme zvyklí. Vidíme ji v čele, jako vedoucí, jako někoho, kdo má věci pod kontrolou. Penny je v celém seriálu vyobrazena jako silná osobnost, ale nikdy neměla na svých bedrech zodpovědnost za ostatní lidi. Kaley ale tuhle fuguru zvládla bravurně a kraluje celé své dějové lince. 

Druhá dějová linka se soustředí na zbytek skupiny. Vzhledem k tomu, že Bernadette je v San Diegu, Howard má na starosti děti, takže pozve partu, aby strávili volný čas u něj doma a hráli deskové hry. Sheldon se díky své averzi vůči dětem zúčastnit odmítá, když ale v knihkupectví objeví knihu o experimentování s dětmi, na sešlost taktéž dorazí. Když si Amy všimne, že experimenty v knize nejsou nikterak nebezpečné, nýbrž zajímavé, rozhodnou se, že je vyzkouší. Samotné experimenty v epizodě nemají takovou roli, co se dětí týče (když pomineme Leonardovo uvědomění, že jeho matka na něm dělala stejné pokusy), ale jsou důležité především pro Sheldona. Už dříve bylo ústy tvůrců řečeno, že Sheldonova dítete se v seriálu určitě nedočkáme, proto tuhle epizodu považuji ze důležitou ve vývoji Sheldona. Ten díky vědě (a částečně díky Amy a jejím manipulacím) začne zastávat jiný, nadšený názor na děti. Je to pořád ten Sheldon, který se nezdráhá nazývat děti "vzorky" nebo "subjekty zkoumání." Z jeho strany je to ale celkem očekávané a divák se s tím ztotožní. Takže Sheldona jako otce bychom si představit dokázali. 

Jak se vám líbila nejnovější epizoda? Screenshoty si můžete prohlédnout v naší galerii.

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu