Teorie velkého třesku: Finální dvouepizoda nabízí důstojné rozloučení

Teorie velkého třesku: Finální dvouepizoda nabízí důstojné rozloučení | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 19 obrázků
Zajímalo vás, proč Leonard nosí mikinu v teple svého domova? 

Pozor, článek obsahuje spoilery! Článek se vztahuje na obě poslední epizody, které byly vysílány hned po sobě. 

Konec dlouholetého a velice oblíbeného sitcomu Teorie velikého třesku, který měl premiéru v roce 2007, je za námi. Stanice CBS vydala poslední dvě epizody dvanácté série hned po sobě, protože na sebe přímo navazují. Rozloučení s hrdiny tak trvá celých 40 minut a za tu dobu se tvůrcům podařilo připravit víc než důstojný a uspokojivý závěr.

Pokud jsme si mohli být něčím ve dvanácté sérií jistí, byla to stežějní dějová linka Sheldona a Amy. Manželé přišli na konci deváté série s revolučním nápadem a vypracovali studii zabývající se superasymetrií. Série se tak nesla v duchu tohoto příběhu a divákům bylo snad už s předstihem jasné, že vrcholem všeho by mělo být finální předávání Nobelovy ceny. Tak se také stalo. Sheldon a Amy překonali všechny překážky, které jim scénář nachystal a vyvrcholení ve Švédsku tak sloužilo jako velké rozloučení. Ovšem nebylo to jen o Nobelově ceně, taky v podstatě nebyla důležitá. Dvanáctá série se hodně zabývala Sheldonovým charakterním růstem a finále tomu dalo dokonalou tečku. Sheldon svůj závěrečný proslov věnoval svým přátelům, které nade vše miluje. Za vše se omluvil, za vše poděkoval a my můžeme s klidným srdcem prohlásit příběh Sheldona Coopera za uzavřený. 

Kromě toho, spousta otázek (o kterých jste možná ani nevděli, že jste si je položili), byla zodpovězena. Například proč vlastně Leonard vždy nosil bundu i doma? Bude někdy opraven výtah? Bude mít Leonard s Penny to vysněné krásné a inteligentní dítě? V tomto směru je závěr neuvěřitelně uspokojivý. Po skončení jsem neměl pocit, že bych potřeboval něco dovysvětlit. Neměl jsem pocit, že by nějaká dějová linka zůstala otevřená nebo že by se špatně pracovalo s určitou postavou. Zároveň oceňuji, že se nejednalo o tradiční ždímačku citů. Ano, i mě se brada trochu třepala a jedno oko nezůstalo suché, ale to byly emoce člověka, který viděl každou epizodu alespoň třikrát. Tvůrci se ty emoce nesnažili divákům vnutit a nabídli možnost, abychom se s koncem vypořádali po svém. Což neskutečně cením. Po skončení ve  mne nezůstalo smutné prázdno. Žádná postava nás neopouští, nikdo se nestěhuje přes půl světa a poslední záběr dokazuje, že i když se toho změnilo hodně, v postatě se nezměnilo nic a v jádru je to pořád ta stará dobrá Teorie.

Raj stále bez lásky svéhu života, ale obklopen lidmi, kteří jej milují. Amy, držitelka Nobelovy ceny a inspirace pro novou generaci mladých vědkyň, chlípník Howard starostlivým otcem dvou dětí, malá upištěná Bernadette milující matkou, Leonard ve štastném manželství s láskou svého života Penny, která čeká dítě, o než dříve příliš nestála. Ostatní vedlejší postavy dostaly svůj prostor již dříve v průběhu poslední série a jejich účas ve finálních epizodách by byla zbytečná, protože ta byla vyhrazena výhradně pro základní sestavu seriálu. 

Pokud bychom měli finále Teorie velkého třesku shrnout, tak bychom mohli mluvit o naprosto precizně vystavěném příběhu, dotaženém charakterovém vývoji všech postav a uspokojující zakončení všech dvanácti sérií. Vtip, což je pochopitelně stěžejní složka snad každého dobrého sitcomu, fungoval na jedničku. Herci do svých výkonů dávají vše, především Jim Parsons a Kaley Cuoco, kteří podávají životní výkony. Vše je hotovo, vše je splněno a skalní příznivec nemůže být nic jiného než spokojen.

Jak se závěr seriálu líbil vám? Dejte nám vědět do komentářů. Video nabídne celý Sheldonův emotivní projev.

Naše hodnocení
10/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu